OBALA SAVE BEZ SMEĆA: Veliki broj građana došao da pomogne i uredi životnu sredinu

A. V. V.

28. 05. 2022. u 07:12

NEKOLIKO tona različitog otpada uklonjeno je juče sa priobalja reke Save! U velikoj akciji čišćenja, koju su juče tokom dana zajedno organizovali JVP "Srbijavode" i Opština Savski venac, uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine i FK Crvena zvezda, smeće koje je ružilo obalu Čukaričkog rukavca, potez ispod mosta na Adi sve do splava Rečne policije osvanuo je bez smeća.

ОБАЛА САВЕ БЕЗ СМЕЋА: Велики број грађана дошао да помогне и уреди животну средину

Foto: Savski venac


Veliki broj građana juče je došao da se pridruži gradskim i državnim čelnicima kako bi ulepšali obalu reke Save. Podršku akciji pružili su JKP "Zelenilo Beograd", JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija", kao i vodoprivredna preduzeća "Beogradvode" i "Galovica". Sav otpad koji su zajedno prikupili po završetku akcije bio je uredno razvrstan, odložen i recikliran.


- Organizovali smo ovu akciju čišćenja reke kao jedan od pokazatelja da vodimo računa o našim rekama, ali i kao primer odlične saradnje između grada i državnih institucija, koju bi želeli da proširimo na teritoriji cele Srbije. Veoma mi je drago što su se građani odazvali u ovolikom broju i što akcije ove vrste prepoznaju kao apel na podizanje ekološke svesti o važnosti zaštite reka i voda uopšte - istakao je direktor JVP "Srbijavode" Goran Puzović.

Foto: Savski venac

 


Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Aleksandar Dujanović rekao je da mu je čast da kao predstavnik ministarstva podrži ovu akciju.


- U susret Međunarodnom danu reke Save, koji se obeležava 1. juna, dužni smo da sprovedemo ovakvu akciju i time ukažemo na negativne posledice neadekvatnog odlaganja otpada, jer pravilno upravljanje otpadom jeste i mora biti osnov zaštite životne sredine - naglasio je Dujanović. 

BRIGA O OČUVANjU ŽIVOTNE SREDINE


PREDSEDNIK Savskog venca Miloš Vidović, juče je naveo da se opština brojnim aktivnostima trudi da bude primer kako jedna centralna gradska opština brine o očuvanju prirode i zdrave životne sredine. On je podsetio da je ova akcija simboličnog naziva "Da nam reka Sava bude zdrava" nastavak onoga što je zajednički započeto 2019. godine, kada je očišćen deo priobalja i šetališta na ponos svih građana koji pored reke provode vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN ŽENA I DEVOJAKA U NAUCI: Prilika za promovisanje i priznavanje njihove uloge i značaja