NA SPORTSKIM IGRAMA OSNOVCI SA STAROG GRADA: Učesnike dočekale i rukometne legende

A. V. V.

09. 05. 2022. u 13:54

U OKVIRU takmičenja "Sportske igre mladih" krajem prethone sedmice održan je turnir na stadionu FK "Dorćol" na kojem su učestvovali đaci iz svih sedam osnovnih škola sa Starog grada. Učesnike su dočekali specijalni gosti - rukomentne legende Predrag Peruničić i Nedeljko Neđa Jovanović, kao i nekadašnji olimpijac i atletičar Slobodan Popović.

НА СПОРТСКИМ ИГРАМА ОСНОВЦИ СА СТАРОГ ГРАДА: Учеснике дочекале и рукометне легенде

Stari grad

Predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović istakao je da je najlepši deo ovog sportskog turnira povezivanje i druženje dece širom Srbije i regiona.

- Sport je most koji može da spaja decu i da neguje prave vrednosti. Opština je ove godine izdvojila značajna sredstva za naš lokalni Sportski savez, koji je bio i jedan od organizatora ovog događaja. Pokazalo se da ulaganje u sport okuplja veliki broj dece i mladih, koji će kasnije ponosno predstavljati našu opštinu, grad i državu - rekao je Marjanović.

Zbog velikog interesovanja, "Sportske igre mladih" na teritoriji Beograda organizuju kvalifikaciona takmičenja u pet disciplina: atletika (trka na 60 metara), između dve vatre, mali fudbal, kup za dečake i devojčice i basket "tri na tri" za dečake i devojčice.

Ovogodišnji karavan u Beogradu već je održan u Borči (Palilula), Kaluđerici i Beogradu na vodi. Najbolje plasirane ekipe biće učesnici Karavana radosti i prijateljstva, koji će se održati 11. juna na Adi Ciganliji. Pobednike potom očekuje regionalno finale koje će se sredinom juna održati u Petrovcu na Mlavi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U CENTRU ŠETAČKE ZONE, NA NAJLEPŠOJ PLAŽI U GRADU: Continental Hurghada 5* - hotel sa izvanrednim odnosom cene i kvaliteta