NAKON 15 MESECI RADA: Danas se zatvara punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu

Tanjug

18. 04. 2022. u 08:30

GRAD Beograd i Ministarstvo zdravlja Srbije danas zatvaraju punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

НАКОН 15 МЕСЕЦИ РАДА: Данас се затвара пункт за вакцинацију на Београдском сајму

Foto Tanjug

- Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu radio je skoro 15 meseci pošto je otvoren 19. januara 2021. godine. To je bio najveći punkt u Srbiji jer je ovde dato 568.615 doza vakcina - rekao je Vesić na TV Hepi.

On je precizirao da je „broj prvih vakcinacija 242.047 doza, broj revakcinacija iznosio je 225.887 doza, a broj trećih, buster doza bio je 99.352”.

Na ovom punktu radilo je više stotina lekara i medicinskih sestara koje je koordinirao direktor Doma zdravlja Savski venac dr Zoran Bekić.

- Svima njima Beograđanke i Beograđani duguju veliku zahvalnost za posao koji su uradili na zaštiti zdravlja svih nas - rekao je Vesić.

Dodao je da „veliku zahvalnost dugujemo zaposlenima na Beogradskom sajmu, kao i stotinama volontera koji su radili dan i noć”.

- Punkt za vakcinaciju na Beogradskom sajmu omogućio nam je da sprovedemo masovnu vakcinaciju u kritičnim trenucima kada je trebalo da zaštitimo zdravlje naših građana. Bez ovog punkta masovna vakcinacija u Srbiji nije bila moguća. Zato njegovo zatvaranje ima više nego simboličan značaj - rekao je Vesić, saopštio je Beoinfo.

BONUS VIDEO: KOVID BOLNICA U KRUŠEVCU: Obrada krvi kod testiranja na koronu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)