IZGRADIĆE BORAVAK U ZADUŽBINSKOJ ULICI: U Zemunu će nići novi objekat za decu i omladinu ometenu u razvoju

J. D.

18. 04. 2022. u 07:52

NOVI objekat za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju gradiće se u Zadužbinskoj ulici u Zemunu. Planirano je da se prostire na površini od 2.000 kvadrata, sa prizemljem i spratom kapaciteta za 90 korisnika. Biće opremljen po najvišim standardima i funkcionalno organizovan tako da bude pristupačan osobama sa invaliditetom.

ИЗГРАДИЋЕ БОРАВАК У ЗАДУЖБИНСКОЈ УЛИЦИ: У Земуну ће нићи нови објекат за децу и омладину ометену у развоју

Foto Promo

U objektu je predviđeno devet prostorija dnevnog boravka, među kojima su sala za rekreaciju sa svlačionicom i sanitarnim blokom, senzorna soba, prostor za radionice, ambulanta sa izolacijom, kancelarije za zaposlene, kotlarnica i vešernica. Na spratu iznad ulaza biće smeštena kongresna sala, kao i izložbeni prostor.

- Objekat će biti organizovan tako da na nivou prizemlja postoji jedan ulaz za korisnike i zaposlene, kao i sporedni ulaz za kuhinju i odvoz otpada - navodi se u planu. - Od glavnog ulaza, direktno će se ulaziti u veliki hol u kojem će biti stepenište i lift koje će voditi na drugi sprat.

Ulazni hol biće povezan sa svlačionicama za zaposlene, ambulantom, prostorom za domara i toaletom za posetioce. U prizemlju će biti smeštena i trpezarija sa kuhinjom, uz koju se nalaze svlačionica za zaposlene kao i magacin. Takođe, biće napravljene radionice za hortikulturu, povezane sa dvorištem i salom za rekreaciju. A u istom delu jedna prostorija predviđena je za mašinsku radionicu.

S obzirom na to da se na predmetnoj parceli nalaze dva sportska terena koja pripadaju školi za decu sa oštećenjem sluha i govorno-jezičkim problemima "Radivoj Popović", a koja su u veoma lošem stanju bilo je razmatrano njihovo uklanjanje i novo pozicioniranje u slobodnom delu parcele, uz sam objekat škole. Ovim planom to za sada nije definisano.

Foto Promo

PREDSTAVLjANjE PLANA

JAVNA prezentacija ovog plana dostupna je svakog dana u zgradi Gradske uprave do 20. aprila od 9.00 do 15.00 časova. Zainteresovani tokom prezentacije mogu da dobiju uvid u Urbanistički projekat, kao i da svoje primedbe i sugestije na planirana rešenja u pisanoj formi dostave na pisarnicu Sekretarijata za urbanizam i građevinske poslove najkasnije do 20. aprila.

ZEMUNSKE OSMOLETKE

U ZEMUNU se nalazi i škola za učenike oštećenog vida "Veljko Ramadanović" koja se od 1920. godine nalazi u Ulici cara Dušana. Uz ovu školu, u Zemunu je osnovana i škola za decu oštećenog sluha i govora "Radivoj Popović", koja radi sedam decenija. Praktično u istom delu Zemuna je i škola "Sava Jovanović Sirogojno", koju pohađaju deca sa posebnim potrebama, kao i škola "Branko Pešić" u kojoj se vaspitavaju i obrazuju deca koja sticajem životnih okolnosti nisu stigla na vreme da pođu u školu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!