STARO SAJMIŠTE MESTO SEĆANJA: Gradski čelnici imali sastanak sa specijalnom izaslanicom Stejt Departmenta za pitanje Holokausta

A. Z. K.

08. 04. 2022. u 20:38

U PONEDELjAK će biti nabavljena građevinska dozvola nakon koje će biti raspisan tender za rekonstrukciju Centralne kule na Starom sajmištu.

СТАРО САЈМИШТЕ МЕСТО СЕЋАЊА: Градски челници имали састанак са специјалном изасланицом Стејт Департмента за питање Холокауста

Beoinfo

Ovo je saopštio zamenik gradonačelnika Goran Vesić nakon sastnaka koji je danas održan u Starom dvoru sa specijalnom izaslanicom Stejt Departmenta za pitanje Holokausta Elen Džermejn.

Grad već više od 10 godina sarađuje sa američkom kanelarijom za pitanja Holokausta, a njihov zajednički projekat je rad na kompleksu Staro Sajmište.

- Počelo je rešavanje imovine u kompleksu, a u ovom trenutku raseljavamo Centralnu kulu. Nakon rekonstrukcije  kule, Memorijalni centar će raspisati konkurs za idejno rešenje uređenja kompleksa i posle toga nas očekuje međunarodni tender za izvođača radova. U narednih nekoliko godina imaćemo uređen kompleks i to mesto podsećaće nas na sve žrtve Holokausta i Drugog svetskog rata - rekao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!