ZA PORCIJU DOVOLJAN SAMO OSMEH: Ribarnica na Kalenić pijaci nudi besplatan obrok siromašnima

J. DINČIĆ

26. 03. 2022. u 11:35

RIBARNICA na Kalenić pijaci razlikuje se od sličnih radnji u kraju po natpisu koji je nedavno istaknut - "Ukoliko nemate novac da kupite ribu, javite se radniku i dobićete besplatan obrok".

ЗА ПОРЦИЈУ  ДОВОЉАН САМО ОСМЕХ: Рибарница на Каленић пијаци нуди бесплатан оброк сиромашнима

Hrana se deli od srca, Foto Privatna arhiva

Vlasnik Predrag Jovančić na ovu ideju došao je pre skoro mesec dana, kada je ugledao staricu koja gleda u izlog, ali nema novca da pazari sveže proizvode. Od tada skoro svakodnevno usrećuje sve koje nisu u mogućnosti da sebi priušte obrok.

- Skromni su jako, zastanu, pa kad vide šta piše, puste suzu i obično nikad ne biraju već se desi da traže ono za šta vide da je najjeftinije - kaže za "Novosti" menadžer ribarnice Vedran Todorović.

- Ima i onih koji dolaze uglavnom pred kraj radnog vremena jer ne žele da se nameću kada ima najviše posla, zahvale nam se uz osmeh i nama je dovoljno.

Hrana se deli od srca, Foto Privatna arhiva

Nažalost, kako dodaje naš sagovornik, postoje ljudi koji sebi ne mogu da priušte ni jedan obrok u toku dana, i na ovaj način barem malo im pomažu i usrećuju ih. Ističu i da su to uglavnom stariji ljudi, penzioneri, a jedan je Vedranu posebno prirastao za srce.

- Taj čovek bi zastajao i ranije, ali nikad nije imao novca da kupi ribu. Iz priče s njim saznao sam da mu je supruga umrla od raka i da živi teško - kaže Todorović.

- Sada dođe dva puta nedeljno po obrok i svaki put se zaplače i zahvali od srca, a kada ode nama uvek u grlu ostane knedla.

Ipak, svakodnevno im je puno srce kada usreće gladne ljude, jer, kako dodaju, najstrašnije što se može desiti ljudima je da oguglaju na druge i da ne primete njihovu patnju. Poručuju i da ovo nije kraj i da se akcija neće završiti s krajem Uskršnjeg posta. U njihovoj ribarnici gladni će uvek imati besplatan obrok i toplu reč.

BEZ REKLAME

MNOGI su pomislili da ovo radimo zbog reklame, ali ona nama nije potrebna, već ovo radimo iz čiste ljudskosti i znamo da je ovo za nas malo, a nekom i više nego mnogo - ponavlja Vedran Todorović. - Posla za nas uvek ima, ali za gladne hrane nikad dosta i apelujem da ljudi, koji mogu da izađu u susret, prihvate ovu ideju i krenu istim putem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!