DETALJI O EKO2: Od danas radi druga linija sa električnim autobusima u Beogradu

Tanjug

24. 01. 2022. u 08:31

ZAMENIK gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je da danas počinje da radi nova linija javnog gradskog prevoza EKO 2 sa električnim autobusima, koja će saobraćati od terminusa Dorćol (SRC 25. Maj - Milan Gale Muškatirović) do terminusa Beograd na vodi.

ДЕТАЉИ О ЕКО2: Од данас ради друга линија са електричним аутобусима у Београду

Autobusi kupljeni 2019. godine / Foto P. Mitić

Vesić je objasnio da je reč o novoj liniji sa električnim autobusima u najužoj centralnoj zoni grada, čijim su uspostavljanjem stvoreni preduslovi za ukidanje autobuske linije broj 22A.

- Trasa nove EKO 2 linije ide od SRC Milan Gale Muškatirović, ulicama Tadeuša Košćuška, Pjarona De Mondezira, Uzun Mirkovom do Studentskog trga, dalje ulicom Vase Čarapića, preko Trga republike, Kolarčevom, Terazijama, Ulicom Kralja Milana, preko Slavije i dalje Nemanjinom, Balkanskom, Mihaila Bogićevića, Karađorđevom, Bulevarom Vudroa Vilsona do terminusa Beograd na vodi - rekao je Vesić.

On je najavio i da će, pored postojećih, na toj liniji biti i novih stajališta i to Solunska, Tadeša Košćuška, Cara Uroša i Studentski trg, zatim Uzun Mirkova, Savski most i Savski park u Bulevaru Vudroa Vilsona i stajalište Kalemegdan u Ulici Pjarona de Mondezira.

Vesić je rekao da će na novoj liniji voziti osam elektrobuseva, sa vremenom obrta od 80 minuta i intervalom nailaska od 10 minuta.

On je konstatovao da je nova linija u skladu sa opredeljenjem Beograda da se smanji zagađenje životne sredine i obezbedi čistiji vazduh za Beograđane, a do kraja ove decenije i potisne upotreba vozila gradskog saobraćaja na fosilna goriva.

BONUS VIDEO - UŽIVAJU U ZIMSKIM ČAROLIJAMA: Mališani iz Kraljeva slobodno vreme provode na snegu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)