BOLNICE ZAKRČENE ZBOG PRELOMA: Dr Jeftić upozorava - Ne izlazite napolje bez preke potrebe

Novosti onlajn

24. 01. 2022. u 08:29

DOKTORKA Danijela Jeftić iz Hitne pomoći rekla je da je 115 poziva bilo noćas, a 125 tokom jučerašnjeg dana, dok je broj intervencija juče na javnim mestima bio 21, a noćas 13, do ovog trenutka bilo je oko 1.600 poziva Hitnoj.

БОЛНИЦЕ ЗАКРЧЕНЕ ЗБОГ ПРЕЛОМА: Др Јефтић упозорава - Не излазите напоље без преке потребе

Foto Shutterstock

- Zajednički imenitelj tokom svih ovih dana je ogroman broj povreda i na javnim mestima, a tokom noći bilo je dosta i kućnog traumatizma - istakla je Jeftićeva.

Prema njenim rečima, imali su toliko preloma da su bolnice bile zakrčene.

- Uglavnom se radi o starim ljudima, mada je bilo dosta povreda i kod mlađih. Kod starijih je to najčešće prelom kuka - navela je doktorka i upozorila i na prelome glave.

Apelovala je na sve starije sugrađane da razmišljaju par koraka unapred i da ne izlaze napolje bez preke potrebe, kao i da im mlađi pomognu u nabavci.

Govoreći o značaju vitamina D, rekla je da on ojačava naše kosti i da je bitan za sve starosne kategorije, posebno kod dece, trudnica i starijih.

- Treba da ga unosimo stalno, opadanje kose, melanholija, depresija, česti bolovi u kostima treba da nas upućuju na manjak vitamina D i da ga redovno nadoknađujemo - istakla je Jeftićeva.

Kako je rekla, istraživanja pokazuju da je D vitamin povezan i sa migrenama, dijabetesom, menstrualnim sindromom, hipertenzijom, autoimunim i malignim bolestima.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu