JOŠ 100 NOVIH AUTOBUSA: Značajna ulaganja u Gradsko saobraćajno preduzeće poslednjih osam godina

G. N.

14. 01. 2022. u 12:54

OKO 150 miliona evra uloženo u proteklih osam godina u javni prevoz i vozni park Gradskog saobraćajnog preduzeća. U prilog tome svedoči i podatak da je kupljeno oko 700 autobusa, a da se do proleća očekuje isporuka još stotinu vozila na komprimovani gas, od toga u februaru i martu po 25. Cilj je da u narednih pet do šest godina budu promenjeni svi autobusi i da budu ekološki prihvatljivi.

ЈОШ 100 НОВИХ АУТОБУСА: Значајна улагања у Градско саобраћајно предузеће последњих осам година

STANDARD Sa jedne od poslednjih smotri gradskih vozila, Foto P. Mitić

Nabavkama novih vozila izbačeni su iz upotrebe autobusi sa "euro2" motorima, a cilj je da motori "euro 2", "euro3" i "euro 4" više ne budu na prestoničkim ulicama.

Radojičić je podsetio da su postavljeni punktovi za punjenje električnih autobusa kod Beograda na vodi i Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

- Električni autobusi su trenutno u fazi tehničkog podešavanja, te se očekuje da uskoro počnu sa redovnom upotrebom - rekao je prvi čovek Grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)