GRAD SPREMAN ZA DOČEK NOVE GODINE: Na otvorenom manji rizik od zaraze

Милица Шкорић
Milica Škorić

23. 12. 2021. u 22:09

GRADONAČELNIK Zoran Radojičić izjavio je da se Grad priprema za bezbedan doček Nove godine na otvorenom, ali i za različite scenarije u slučaju poboljšanja ili pogoršanja epimedijske situacije.

ГРАД СПРЕМАН ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ: На отвореном мањи ризик од заразе

Zoran Radojičić

Kao i uvek, biće poštovane odluke republičkog Kriznog štaba o tome da li se dočekuje Nova godina i pod kojim uslovima.

On je konstatovao da je epidemija u ovom delu Evrope u padu, kao i da se mora pratiti dinamika promene epidemijske situacije.

- Razumem zabrinutost epidemiologa, ali verujem da oni ne smatraju da u svakoj fazi pandemije moramo biti potpuno izolovani - kaže Radojičić. - Naglašavam da je grad spreman za svaki scenario. Smatram da je na otvorenom manji rizik od zaraze, kao i da je u ovoj fazi pandemije moguće organizovati doček. Grad je za doček obezbedio 50.000 maski.

Gradonačelnik se osvrnuo i na usvajanje gradskog budžeta za 2022. godinu, te istakao da su u njemu, između ostalog, namenjena još veća sredstva za podršku ranjivim socijalnim grupama, kao i za nastavak pronatalitetne politike.

- Za porodilje i trudnice od 2013. do 2020. godine izdvojeno je 15,7 miliona evra na nivou Grada - napomenuo je prvi čovek prestonice. - Svake naredne godine smo izdvajali oko deset odsto više. Na poslednjoj sednici doneta je odluka o dodeli dodatnih 40.000 dinara jednokratno, za četvrtorođeno dete, dok smo prošle godine opredelili sredstva od 30 miliona dinara za parove sa sekundarnim sterilitetom. Na taj način je 60 parova dobilo šansu da se po drugi put ostvare kao roditelji. Obezbeđena su sredstva i za dodatnih 30 parova koji žele drugo dete, a kojima je pritom dijagnostikovan sekundarni sterilitet.

BONUS VIDEO - Prelep prizor u Kosovskoj Mitrovici

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)