SCENARIO ZA "NEČISTU KRV" MEĐU KORICAMA: U "RTS klubu" predstavljena knjiga Vojislava Nanovića koja je ekranizovana

A. Z. K.

16. 12. 2021. u 06:45

KNjIGA "Nečista krv - po delima Borisava Stankovića" autora Vojislava Nanovića, po kojoj su i snimljeni film i serija "Nečista krv", predstavljena je juče u "RTS klubu".

СЦЕНАРИО ЗА НЕЧИСТУ КРВ МЕЂУ КОРИЦАМА: У РТС клубу представљена књига Војислава Нановића која је екранизована

Serija i film po Nanovićevoj knjizi osvojili srca publike, Foto N. Skenderija

Delo je nastalo sedamdesetih godina prošlog veka, Nanović je uspeo da objedini dela velikog pisca u 11 dramskih epizoda i čitaocima približi atmosferu Vranja iz 19. veka.

Porodična hronika od 50 godina spojena je u ovom delu, i poslužila je kao scenario za seriju koja je osvojila srca publike. Bora Stanković ovekovečio je mnoge likove u svojim delima, retuširao ih je Vojislav Nanović, a sada su ljubitelji serija u prilici su da gledaju ekranizovanu verziju.

Foto N. Skenderija

Na promociji je juče bila i Jovana Stanojlović, unuka Vojislava Nanovića, koja je pričala o životu i delu svog dede.

- Voja je rođen u Skoplju, a otac mu je iz Makedonije, njegovo južno poreklo je njega i približilo delu Bore Stankovića - rekla je Jovana Stanojlović.

- Pretpostavljam da njegovo interesovanje za Stankovića potiče još iz gimnazije. On je 1953. godine snimio "Ciganku", koja je urađena po motivima Koštane. On je još tokom šezdesetih započeo pisanje scenarija i završio ga tokom sedamdesetih. Postojao je dogovor još tada za snimanje, ali to nikada nije realizovano.

Milutin Petrović pre četiri godine započeo je traženje Nanovićevog scenarija i posle nekoliko godina projekat je realizovan.

O seriji i knjizi juče su uz Petrovića govorili i urednik serije Saša Radojević, urednica izdanja Biljana Bošnjak Draganović, glumica Milena Predić i producentkinja serije Snežana van Hauvelingen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)