SELA DOBIJAJU GRADSKU VODU 2024: Zamenik gradonačelnika Goran Vesić razgovarao o problemima Mladenovčana

M. S.

12. 12. 2021. u 06:20

SVA mladenovačka sela 2024. godine biće priključena na regionalni vodovod Makiš-Mladenovac, a 2023. počeće radovi na rekonstrukciji Sportskog centra.

СЕЛА ДОБИЈАЈУ ГРАДСКУ ВОДУ 2024: Заменик градоначелника Горан Весић разговарао о проблемима Младеновчана

Vesić sa građanima MZ "25. maj", Foto Beoinfo

U okviru proširenja BG voza, plan je da voz ide na 10, 12 do 15 minuta u špicu i 45 van špica. Ovo je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče obišao Mladenovac i okolna mesta.

Razgovarajući sa meštanima Vlaške, Vesić je istakao da je u planu da se otvori jedno predškolsko odeljenje, odnosno vrtić, kako mlađa deca ne bi morala da idu u Mladenovac.

- Vlaška je lepo selo pored Mladenovca, ali kao i svako naselje u Beogradu ima svoje probleme - rekao je Vesić.

- Pričali smo o tome kako ćemo ove godine početi sa rekonstrukcijom škole "Bora Lazić" u Vlaškoj, pa ćemo tako uraditi novu fiskulturnu salu i dograditi školu. Ti radovi će početi do kraja sledeće godine i deca će konačno dobiti fiskulturnu salu.

Selo će dobiti vrtić, Foto Beoinfo

Prilikom obilaska Mesne zajednice "25. maj" u Mladenovcu, zamenik gradonačelnika naveo je da je oko 25 miliona dinara Grad obezbedio opštini za uređenje ulaza i stambenih zgrada.

- Blizu Ulice braće Badžak gradiće se i novi vrtić, a počinjemo i sa projektom rekonstrukcije Sportskog centra Mladenovac koji će koštati između 10 i 15 miliona evra, a radovi bi bili započeti 2023. godine - istakao je Vesić.

Govoreći o kanalizaciji, Vesić je podsetio da je Vlaška deo projekta "Čista Srbija", te da će Mladenovac biti jedna od opština koja će potpisati projekat izgradnje kanalizacije u okviru tog projekta.

- To znači da ćemo graditi jedno veliko postrojenje za preradu otpadnih voda u samom Mladenovcu, tri manja u drugim delovima grada i 60 kilometara kanalizacije, od čega će devet biti na teritoriji naselja Vlaška - naveo je zamenik gradonačelnika.

OBNOVA PIJACE

ZAMENIK gradonačelnika ukazao je i na projekat rekonstrukcije gradske pijace za koju je prethodno potrebno rešiti imovinsko-pravne odnose.

- Uradićemo i ogradu oko vrtića u ovom naselju - naglasio je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOGAT PROGRAM U BEOGRADU: Tokom vikenda u gradu će biti organizovane brojne manifestacije za sve generacije