PREGLEDAĆE SVAKI METAR: Tužilaštvo dalo nalog da nadležne službe započnu pretragu izgorelog tržnog centra u Obrenovcu

G. NOVAKOVIĆ

08. 12. 2021. u 07:52

KAKO dani odmiču tako su sve crnje slutnje porodica dve žene, koje se vode kao nestale u požaru koji je do temelja sravnio nekadašnju kinesku robnu kuću u Obrenovcu.

ПРЕГЛЕДАЋЕ СВАКИ МЕТАР: Тужилаштво дало налог да надлежне службе започну претрагу изгорелог тржног центра у Обреновцу

Foto: I. Marinković

Najbliži Valentine L. i Svetlane P., uprkos hladnoći, šesti dan u agoniji čekaju informacije ispred zgarišta. A tamo, u Ulici Miloša Obrenovića, bageri raščišćavaju teren, kako bi konačno mogao da se obavi policijski uviđaj.

Kako smo saznali, slučaj vatrene stihije iz Osnovnog javnog tužilaštva u Obrenovcu prešao je u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Ova pravosudna institucija dala je nalog da se raščisti mesto stravičnog događaja da bi mogao da se obavi uviđaj, potvrđeno je za "Novosti". Pre dva dana počeli su radovi, čim je stigao nalog.

- Izdato je naređenje da može da se počne sa čišćenjem objekta i potragom za nestalima, tako da smo u ponedeljak u prepodnevnim časovima počeli sa tim poslom - rekao je zamenik predsednika Opštine Obrenovac Miloš Stanojević.

- Prvo je počelo sređivanje u okolini objekta, kako bi pripadnici MUP mogli da pristupe.

Foto Printskrin RTV MAG

Od juče ujutru, na zgarištu je nekoliko mašina i kamiona. Teška mehanizacija je angažovana kako bi se u što kraćem roku saznale informacije o sudbini nestalih žena - radnice Valentine L. i mušterije Svetlane P.

Kako smo saznali od meštana, od četvrtka po podne, kada je požar ugašen, prisutne su policijske i vatrogasne snage, koje obezbeđuju mesto tragedije.

- Vidimo da se intenzivno radi na raščišćavanju, ali niko ne spominje da su žrtve požara pronađene - kaže nam jedan od ugostitelja iz lokala koji se nalazi nedaleko od izgorelog tržnog centra.

- Iako pada sneg, i danas su tu bageri i teretni kamioni, koji odnose šut. I uveče su po jedno policijsko i vatrogasno vozilo tu da dežuraju.

Miloš Stojanović, Foto Printskrin RTV MAG

Inače, saobraćaj se u glavnoj obrenovačkoj ulici povremeno obustavlja. I danas od 8.00 biće zatvorena Miloša Obrenovića, kako bi kamioni nesmetano pristupili objektu i da mašine ne bi oštetile druge učesnike u saobraćaju.

Kako navode nadležni, teško je predvideti koliko će dana uviđaj da traje. Svaki metar biće pregledan, kako bi se pronašla tela nastradalih i da bi se otkrio uzrok vatrene stihije.

POŽAR U BELOM POTOKU

U VATRENOj stihiji, koja je juče oko 10.20 izbila u podavalskom naselju Beli Potok, povređenih nije bilo. Plamen je buknuo u kući Slobodana S. (77) u Ulici Vase Čarapića 98, u kojoj je živeo sam. Navodno, on je upalio šporet i otišao do prodavnice. Kada se vratio, video je da kuća gori.

Vatrogasne ekipe brzo su po pozivu stigle na mesto požara i lokalizovale ga. U borbi sa vatrom učestovovalo je 13 vatrogasaca u četiri kamiona.

Policija je obavila uviđaj. S. B. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)