STROŽE KAZNE ZA NAPADAČE: Od početka godine 63 napada na vozače GSP

B.B.

04. 12. 2021. u 15:20

OD januara do novembra, zabeleženo je 63 napada na vozače GSP, što je više nego tokom cele 2015 godine - 62, saopštilo je Gradsko saobraćajno preduzeće "Beograd".

СТРОЖЕ КАЗНЕ ЗА НАПАДАЧЕ: Од почетка године 63 напада на возаче ГСП

Foto P. Mitić

Poslednji napadi su se dogodili u petak veče, na stajalištu u ulici Vojvode Micka na Karaburmi, kada je grupa od tri mladića i jedne devojke brutalno pretukla dvojicu vozača sa linije 23.

Kako se navodi u saopštenju, uprkos uvođenju videonadzora i panik tastera u vozilima javnog prevoza, nasilje, kako verbalno, tako i fizičko od strane putnika i drugih učesnika u saobraćaju ne jenjava. Posebno je zabrinjavajuće što su ti napadi sve brutalniji, dodaje se u dopisu i iznose detalji napada na vozače na Karaburmi.

- Napadači su najpre sa spoljne strane, dok je autobus stajao na stajalištu odvrnuli vazdušni ventil na vratima - stoji u dopisu. - Vozač je to shvatio, pošto nije mogao da zatvori vrata i izašao je da proveri stanje ventila, kada ga je grupa nasilnika napala i udatajući ga po glavi i telu oborila na zemlju. Ubrzo je u stanicu stiglo još jedno vozilo sa linije 23. Vozač tog autobusa je, videvši šta se dešava, izašao sa namerom da pomogne kolegi i pozove poliiciju. Međutim grupa nasilnika se obrušila i na njega, te je on od udaranja i šutiranja zadobio još veće povrede.

Nasilnici su besomučno udarali i šutirali dvojicu vozača u stajalištu i pre dolaska policije su se razbežali. Vozači su kolima hitne pomoći prevezeni u Urgentni centar gde su pregledani i, pored posekotina i hematoma, jednom od njih su nađeni i ujedi po telu.

- Ovakvi i slični napadi na vozače koji samo rade svoj, nimalo lak posao, nas iznova zaprepašćuje i ukazuje da svaki oblik agresije i nasilja mora biti osuđen i kažnjen - kategorični su u GSP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)