RADNIČKOM SA KRSTA OBNOVA I PROŠIRENJE: Tender za izgradnju nove zgrade Sportskog društva u Vojvode Šupljikca

G. N. - J. D.

19. 11. 2021. u 12:30

DUGO najavljivana rekonstrukcija i proširenje očekuju čuveni kompleks Sportskog društva "Radnički" na Crvenom krstu!

РАДНИЧКОМ СА КРСТА ОБНОВА И ПРОШИРЕЊЕ: Тендер за изградњу нове зграде Спортског друштва у Војводе Шупљикца

TRADICIJA SD "Radnički" je dao veliki broj reprezentativaca, Foto Novosti

U Vojvode Šupljikca, na postojećoj lokaciji, predviđena je gradnja potpuno novog, savremenog sportskog objekta, budući da je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima raspisala tender za ovaj važan posao. Građevinske firme imaju rok do 9. decembra da odgovore na javni poziv, a prema prvim procenama, vrednost radova na ovom projektu je 2,4 milijarde dinara.

Novi multifunkcionalni centar, iz kog će izroniti buduće sportske nade, prostiraće se na površini od 18.753 kvadrata, imaće kapacitet do 1.200 gledalaca, sportske terene, vežbaonice, prostore za obuke i seminare, kao i muzejski kutak.

- Prema projektu koji je izradio Centar za planiranje urbanog razvoja, osim sportskih sadržaja kao obaveznih, u okviru kompleksa moguća je realizacija komercijalnih delatnosti i javnih službi, poput muzeja sporta, galerije i ambulante, koji moraju biti usklađeni sa sportskom namenom - piše u javnom pozivu budućem izvođaču radova.

- Kompleks je podeljen na dve celine, sportski centar sa administracijom i sportsku dvoranu sa pratećim sadržajima i garažom.

Budući izgled sportskog centra, Foto Novosti

Multifunkcionalna sportska dvorana je planirana za održavanje košarkaških, rukometnih i odbojkaških utakmica, kao i za druge manifestacije koje ne moraju biti isključivo sportske. Posle obnove, u Sportskom društvu "Radnički" treniraće košarkaši, rukometaši i odbojkaši. Planirana su dva terena za skvoš, streljana sa šest streljačkih mesta za vazdušni pištolj i pušku, a postojaće i tri odvojene sale za borilačke sportove i sala za futsal.

Trenutno se na ovom prostoru nalazi nekoliko objekata. Pored sportske namene, u sklopu kompleksa se nalaze dva ugostiteljska objekta i auto-servis sa auto-perionicom. Takođe, tu se nalazi i zgrada Nacionalne službe zapošljavanja, objekat Arhiva i restoran u dnu parcele. Svi postojeći objekti predviđeni su za rušenje, navodi se u dokumentaciji.

JEDNOVEKOVNA TRADICIJA

GRUPA radnika je u aprilu 1920. godine u Građevinsko-zanatskoj školi osnovala Beogradski radnički sportski klub BRSK, prvo radničko sportsko društvo u Srbiji. Osim fudbalske selekcije, kojom je sve započelo, Klub je stigao do 14 sportova među kojima su boks, rukomet, rvanje, odbojka, šah, košarka, atletika, džudo, kuglanje i streljaštvo. Na samom početku formirane su i sekcije u stonom tenisu, bobu, biciklizmu, atletici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)