MARATON I TRKA PODRŠKE OBOLELIM OD DIJABETESA 14. NOVEMBRA: Plavi krug oko Ade Ciganlije

G. N.

03. 11. 2021. u 13:18

U OKVIRU obeležavanja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda "Plavi krug", organizuje jubilarni 10. Maraton i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa. Ovaj sprotski događaj održažće se 14. novembra na Adi Ciganliji. Start maratonske trke je kod "bandžija" u 10 časova, a za trku podrške u 12 sati.

МАРАТОН И ТРКА ПОДРШКЕ ОБОЛЕЛИМ ОД ДИЈАБЕТЕСА 14. НОВЕМБРА: Плави круг око Аде Циганлије

Foto: Tanjug

Dužina kruga za trku je 7.700 metara, a trasa se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Ono po čemu je ovaj maraton poseban, je to što pored sportista i rekreativaca, na maratonskoj trci učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koji će zajedno sa ostalim maratoncima istrčati 42 kilometra i na taj način, na ličnom primeru, pokažu da ne postoje granice u životu sa dijabetesom. Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž celog kruga.

Interesovanje za ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve je veće što govori i podatak od više od 700 prijava iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine, koji će istrčane kilometre posvetiti osobama obolelim od dijabetesa, kao znak podrške.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - POLICAJCI U SEDLIMA: Ekipa "Novosti" u poseti konjičkoj jedinici MUP-a Srbije

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri