PARKING ILI PARK ZA LJUBIMCE: U Bloku 37 čekaju odluku o prenameni zemljišta na kom je bila planirana izgradnja višespratnice

Š. Marović

30. 10. 2021. u 06:47

ZEMLjIŠTE u novobeogradskom Bloku 37, na kom je trebalo da se izgradi višespratnica, čeka prenamenu.

ПАРКИНГ ИЛИ ПАРК ЗА ЉУБИМЦЕ: У Блоку 37 чекају одлуку о пренамени земљишта на ком је била планирана изградња вишеспратнице

Foto P. Milošević

Kako smo saznali, izmena Plana generalne regulacije trebalo bi da se privede kraju u novembru, kada će građevinski plac iz ruku preduzeća koje ga je otkupilo, po dogovoru sa Gradom, preći u javnu svojinu. Do ove promene došlo je posle protesta stanara nezadovoljnih gradnjom u komšiluku, uz koje je stala gradska uprava.

Usvajanje ove odluke planirano je sredinom decembra na sednici Skupštine grada.

- Očekujemo da se izmena PGR usvoji do kraja godine, nakon čega će plac pripasti građanima i moći da se uredi - ističe za "Novosti" stanarka Bloka 37 Slađana Radak.

- Uradili smo tri plana za ovu parcelu, a nadamo se da će jedna od ideja biti realizovana u što kraćem roku. Naravno, za sve planirane projekte potrebna nam je pomoć Grada, sa kojim smo odlično sarađivali tokom prethodnih nekoliko meseci.

Na parceli je trenutno i dalje rupa dubine oko tri metra, koja je ostala posle iskopa koji su se dogodili u julu mesecu.

Tri opcije koje bi mogle da oplemene neuređen prostor pripremili su stanari ovog bloka.

Prva je izgradnja parking prostora gde bi se napravio po jedan podzemni i nadzemni nivo, a mesta bi bilo za oko 300 automobila. Druga opcija je da se izgradi moderan, manji amfiteatar, a takođe postoji mogućnost uređenja parkića za kućne ljubimce, pošto je onaj za decu rizičan zbog blizine Bulevara.

Stanari ovog dela grada počeli su da se okupljaju u junu, kada su na plac u Bloku 37 dopremljene građevinske mašine. Firma "Durst" tada je otpočela iskope za izgradnju moderne, osmospratne poslovne zgrade na zemljištu koje je platila Gradu. Komšijama iz bloka se ovaj plan nije dopao, pa su organizovali proteste. Grad im je izašao u susret i dogovorio se sa građevincima.

Dva meseca okupljanja

BORBA da se građevinske mašine sa parcele u Bulevaru Milutina Milankovića povuku trajala je skoro dva meseca. Zgrada koja je trebalo da bude legalno izgrađena zaklonila bi svetlost velikom delu stanova u Bloku 37, što je najviše smetalo stanarima.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju