OBUKA SA RAD SA ŽRTVAMA TRGOVINE LJUDIMA: Usavršavanje zaposlenih u Centru za socijalni rad

Марија Стевановић
Marija Stevanović

18. 10. 2021. u 16:26

OBUKA stručnih radnika Gradskog centar za socijalni rad za postupanje sa žrtvama trgovine ljudima održana jedanas u centrali ove ustanove u Ruskoj ulici.

ОБУКА СА РАД СА ЖРТВАМА ТРГОВИНЕ ЉУДИМА: Усавршавање запослених у Центру за социјални рад

Beoinfo

Kako je istakla sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević, predavanja su namenjena zaposlenima kako bi s epovćali njihvoi kapaciteti i veštine u radu.

- Trebalo bi da im obuka pomogne u prepoznavanju svih oblika eksploatacije i trgovine ljudima. Nažalost, tokom prošle godine na teritoriji Beograda identifikovano je 17 žrtava trgovine ljudima, desetoro dece i sedam odraslih - rekla je

Jedan poziv nekom može bukvalno da spasi život. Stručni radnici Centra za socijalni rad nakon prijave izlaze na teren i preduzimaju mere iz svoje nadležnosti. Takođe, profesionalci iz Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima pomažu žrtvama da prevaziđu situaciju u kojoj su se našli.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja