NOVI STANOVI NA NJIVAMA? Plan za izgradnju dostupan građanima do 11. oktobra

A. Z. K.

28. 09. 2021. u 15:41

IZMEĐU Pančevačkog puta, spoljne magistralne tangente i železničke pruge koja povezuje Beograd i Pančevo, mogla bi da "nikne" nova privredno-stambena zona. Inicijativu za izradu plana koji je trenutno na ranom javnom uvidu, kojim je obuhvaćen prostor od 294 hektara, dala je Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju.

НОВИ СТАНОВИ НА ЊИВАМА? План за изградњу доступан грађанима до 11. октобра

Privatna arhiva

Kako se navodi u dokumntaciji na ovom prostoru moglo bi da se naseli 7.600 stanovnika, a bile bi izgrađene i tri obrazovne ustanove.

Na ovom području trenutno najveći deo zemljišta zauzimaju poljoprivredne površine. Njive se prostiru na površini od preko sto hektara. U granicama plana ima stambenih i komercijalnih objekta koji se mahom nalaze uz Pančevački put. Postojeća privredna zona zauzima blizu 40 hektara, u sklopu koje se nalazi "Hidrotehnika - Hidroenergetika", ITS Balkan, Rafinerija nafte NIS, Aero Balkan i Jugohemija.

Kako se navodi u dokumentu, procenjuje se da bi na ovom prostoru između prestonice i Pančeva moglo da stanuje 7.600 stanovnika. Planirana je izgradnja 2.620 domova za nove stanovnike, a procenjuje se da bi bilo čak 5.000 zaposlenih. S obzirom na to da u blizini nema obrazovnih ustanova, ovde bi mogla da se izgrade dve predškolske ustanove i jedne osmoletka.

Dokument je dostupan građanima do 11. oktobra u zgradi Gradske uprave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024