BESPLATNE ŠKOLE SPORTA: Novi program za osnovce u nižim razredima

B.B.

27. 09. 2021. u 14:00

DO Nove godine u svim opštinama trebalo bi da zažive besplatne škole sporta za učenike od prvog do četvrtog razreda. Reč je o zajedničkom projektu sa Ministarstvom omladine i sporta, kojim je obuhvaćeno oko 69.000 dece.

БЕСПЛАТНЕ ШКОЛЕ СПОРТА: Нови програм за основце у нижим разредима

Foto: Arhiva Novosti

Prema rečima Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta, koji je zajedno sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem posetio OŠ "1300" kaplara na Zvezdari, cilj programa je da deca imaju mogućnost da se besplatno bave sportom. 

- Ideja je da od Nove godine program proširimo na svih 17 beogradskih opština i da bukvalno sva deca njime budu obuhvaćena, da na taj način promovišemo prave vrednosti i zdrave stilove živote - rekao je Udovičić. - Treba da utisnemo onu najvažniju poruku, kako deci tako i roditeljima, da bez obzira čime se budu bavili, a siguran sam da među ovom decom imamo buduće najbolje i matematičare, istoričare, ekonomiste, pravnike, da je važno da se bave sportom i da im to, sa naše strane, bude omogućeno apsolutno besplatno.

On se zahvalio svim učesnicima projekta i dodao da su u saradnji sa Zavodom za sport i medicinu sporta svoj deci koja učestvuju u ovom programu omogućeni besplatni zdravstveni pregledi.  

Uz zahvalnost resornom ministarstvu, Vesić je rekao da bez njihove pomoći ovom akcijom ne bi mogao biti obuhvaćen tako veliki broj dece. On je rekao da je zajedno sa Fakultetom sporta i fizičkog vaspitanja organizovano da u programu učestvuju nastavnici fizičkog, kao i oko 150 studenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOGAT PROGRAM U BEOGRADU: Tokom vikenda u gradu će biti organizovane brojne manifestacije za sve generacije