PUNKTOVI PONOVO U TRŽNIM CENTRIMA: Nove lokacije za vakcinaciju Beograđana

B.B.

27. 09. 2021. u 14:01

U PRESTONICI će ponovo biti pokrenuto otvaranje vakcinalnih punktova u tržnim centrima, a u narednih nekoliko dana biće objavljeno gde će sve biti otvoreni, najavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

ПУНКТОВИ ПОНОВО У ТРЖНИМ ЦЕНТРИМА: Нове локације за вакцинацију Београђана

Foto: P. Mitić

Prema Vesićevim rečima, do juče je vakcinisano 803.709 osoba što je 57,94 odsto punoletne populacije, revakcinisano 773.391 osoba ili 55,79 odsto punoletnih, dok je trećom dozom vakcinisano 153.404, to jest 11,07 odsto punoletne populacije.

- Do sada je u Beogradu utrošeno više od 1.730.000 vakcina, tako da, što se Beograda tiče, najbolji smo region u Srbiji kada je reč o imunizaciji protiv korona virusa, ali to nije dovoljno. Neophodno je da vakcinacijom obuhvatimo oko 70 odsto stanovništva, kako bi Beograd bio suštinski zaštićen - istakao je Vesić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)