LEPŠI PLATO POD AVALSKIM TORNJEM: Krajem septembra rekonstrukcija površine pod gradskim Vidikovcem

A. VOJINOVIĆ

06. 09. 2021. u 15:20

PLATO ispod Avalskog tornja ove jeseni dobija potpuno novo ruho! Radovi na rekonstrukciji i hidroizolaciji površine podno najpoznatijeg vidikovca u prestonici počeće krajem septembra, a prema trenutnim planovima, poslovi bi trebalo da se privedu kraju za dva meseca.

ЛЕПШИ ПЛАТО ПОД АВАЛСКИМ ТОРЊЕМ: Крајем септембра реконструкција површине под градским Видиковцем

Foto Fejsbuk

Kako su za "Novosti" rekli u JP "Emisiona tehnika i veze", rekonstrukcija platoa radi se prvi put posle 11 godina, koliko je prošlo od otvaranja novog Avalskog tornja.

- Krajem septembra ove godine počinju radovi na rekonstrukciji i hidroizolaciji platoa ispod samog tornja, na mestu gde se održavaju prateće manifestacije i kulturno-umetnički programi zahvaljujući sredstvima Ministrastva trgovine, turizma i telekomunikacija - najavljuju u ovom preduzeću.

- Postupak javnog konkursa je u toku, tako da izvođači i vrednost radova nisu poznati, ali biće uskoro.

Iz ovog preduzeća kažu da je prema trenutnim procenama plan da se radovi privedu kraju za 60 dana. Osim toga, mašine i radnici neće uticati na rad vidikovca, pa će turisti i tokom rekonstrukcije neometano moći da posećuju ceo kompleks tornja.

OMILjEN Avalski toranj značajna turistička destinacija, Foto Tanjug

A prema podacima nadležnih iz preduzeća, Avalski toranj je od početka godine do kraja avgusta posetilo 100.000 turista. Iz preduzeća ističu da su zadovoljni ovom evidencijom s obzirom na to da je epidemiološka situacija u zemlji i dalje otežana.

Najviše turista došlo je da "baci pogled" sa 122 metra tokom aprila i maja kada je zabeleženo više od 20.000 prodatih ulaznica, dok je za vreme letnjih meseci bilo manje posetilaca - oko 15.000.

Na mapi stranaca koji dolaze u glavni grad, nezaobilazna stanica je Avalski toranj, pa su tako prestonički simbol nedavno posetili i turisti iz Rusije, Makedonije, Indije, Kine...

SRUŠEN 1999. GODINE

SIMBOL i jedan od zaštitnih znakova Beograda srušile su vazdušne snage NATO 1999. tokom bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije. Izgradnja novog Avalskog tornja počela je 21. decembra 2006, a završena u oktobru 2009. godine. Vidikovac je za posetioce svečano otvoren u aprilu 2010. godine u okviru manifestacije "Dani Beograda".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!