IZDALI DOZVOLE, A NISU OBIŠLI GLAMOČKU: Zoran Radojičić naložio preispitivanje dokumenata opštine Zvezdara

M. STANOJKOVIĆ

24. 08. 2021. u 07:52

NADLEŽNI u Opštini Zvezdara morali su da izađu na teren pre nego što su izdali dozvolu za ograđivanje privatne parcele zbog koje su stanovnici Glamočke ulice ostali bez prilaza svojim domovima, stav je gradonačelnika Zorana Radojičića posle sagledavanja situacije u Glamočkoj ulici.

ИЗДАЛИ ДОЗВОЛЕ, А НИСУ ОБИШЛИ ГЛАМОЧКУ: Зоран Радојичић наложио преиспитивање докумената општине Звездара

Foto Tanjug

Kako je naveo, naložio je opštini da preispita nesklađenost dokumenata, planova i stanja na terenu. I dok stanari čekaju rasplet, protestim skupom koji je juče održan zahtevali su trajno, a ne samo privremeno rešavanje njihovog problema.

Prema rečima Radojičića, inspekcijski nadzor u Gradu je i dalje u toku i kako je naveo, od predsednika Opštine Zvezdara Vladana Jeremića zahtevao je da omogući građanima da nastave sa korišćenjem ulice kao što su to činili godinama unazad.

- Ključno je da sam predsedniku opštine Zvezdara naložio da u okviru svojih nadležnosti preispita akte koje je izdao nadležni opštinski organ - istakao je gradonačelnik.

- Najvažnija činjenica je neusklađenost planskog akta i faktičkog stanja, jer ta ulica postoji i kuće u toj ulici imaju svoje brojeve. Tu činjenicu opštinski organ je morao da ima u vidu kada je investitoru izdavao dozvolu za podizanje ograde. Ovo je drastičan primer neusklađenosti planskog akta sa faktičkim stanjem. Bez obzira na to, opštinski organ je morao da izađe na teren pre izdavanja dozvole.

Iako je posle izlaska na teren inspekcije i nadležnih iz opštine, vlasnik parcele porušio deo ograde ispred broja 15 na kome stanuju Samardžići, stanari ostalih kuća u nizu i dalje su zazidani.

- Tražimo da se ulica vrati u prvobitno stanje, a ne samo da ostane prohodno na ovom delu ispred naše kuće - objašnjava Bojana Samardžić.

- Juče su neki ljudi pojavljivali i rekli su nam da ne možemo tuda da prolazimo jer ulazimo u privatni posed.

Uvidom u katastar vidi se da je vlasnik parcele na kojoj se gradi - Motorino d.o.o. Kada smo pozvali broj firme, rečeno nam je da je firma ugašena, dok u APR stoji da i dalje aktivna.

Kako stoji u obaveštenju na objektu tehničkog pregleda u Glamočkoj ulici, Motorino" d.o.o je premešten na adresu Bulevar kralja Aleksandra 576.

PROLAZ KORISTILI DECENIJAMA

STANARI dela Glamočke ulice ostali su preko noći "zazidani" jer je otkupljen službeni prolaz koji su koristili decenijama. Na toj parceli vlasnik je počeo da podiže betonsku ogradu, a stanari tri kuće morali su da preskaču cigle da bi izašli iz dvorišta. Inspekcija je izlaskom na teren utvrdila da investitor ima dozvolu za podizanje ograde, da je parcela njegovo vlasništvo "jedan kroz jedan", ali da nije imao prijavu radova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)