OSTALO SAMO ZGARIŠTE: Apokaliptične scene iz Bloka 70 - dim, garež, vrelina i tuga na mestu nekadašnjeg tržnog centra (FOTO/VIDEO)

M.Stevanović

13. 08. 2021. u 09:33

U Kineskom tržnom centru u Bloku 70, od jutros apokaliptične scene.

ОСТАЛО САМО ЗГАРИШТЕ: Апокалиптичне сцене из Блока 70 - дим, гареж, врелина и туга на месту некадашњег тржног центра (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: Z.Jovanović

Od starog dela velikog Kineskog tržnog centra ostalo je samo zgarište. Krov je, kako kažu vatrogasci koji su još uvek na terenu, u potpunosti izgoreo. 

Ista je situacija i sa spratom i centralnim delom objekta, a u požaru koji je trajao više od 10 sati uništeno je oko 4000 kvadrata. 

Lokali koji se nalaze na obodnom delu prizemlja delimično su sačuvani, i upravo iz njih sada vlasnici i radnici iznose preostalu robu.

Foto: Z.Jovanović

Kako su rekli za "Novosti", čekali su celu noć da vide hoće li išta ostati, neki u kolima, a neki posmatrajući vatrenu stihiju koja je i pored ogromnog napora vatrogasaca odnosila ono od čega žive. 

- Sve izgorelo, sve! - kaže nam jedan od prisutnih Kineza dok vuče veliki džak sa jedinom robom koju je uspeo da spasi, vidno ljut, i vidno tužan. Baš kao i sve njegove kolege iz okolnih lokala.  

Foto: Zoran Jovanovic

Unutrašnjost samog objekta u potpunosti je ruinirana, sve je spaljeno, pod u potpunosti prekriven vodom i gareži, a unutra je moguće izdržati jedva nekoliko trenutaka od velike količine dima i vreline koja se širi sa izgorelog inventara. 

Foto: Zoran Jovanovic

Unutrašnjost Kineskog tržnog centra

Iako je požar već nekoliko sati pod kontrolom, vatrogasci i dalje gase delove koji tinjaju unutar tržnog centra.

Gust crni dim i dalje se uzdiže iznad Bloka 70. Policija i vatrogasci su još uvek na terenu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SOPOT DOBIJA NOVU SAOBRAĆAJNICU: Spajaju Kneza Miloša sa Ulicom Janka Katića