SLOMLJENA STAKLA ZATVORILA BAZEN: Mladenovčani neće moći da se kupaju u SC "LJubomir Ivanović Gedža"

G. NOVAKOVIĆ

04. 08. 2021. u 07:52

VELIKI zatvoreni bazen u okviru Sportskog centra "LJubomir Ivanović Gedža" u Mladenovcu ove godine neće biti dostupan za korišćenje.

СЛОМЉЕНА СТАКЛА ЗАТВОРИЛА БАЗЕН: Младеновчани неће моћи да се купају у СЦ Љубомир Ивановић Геџа

Foto SC Mladenovac

Iako su se Mladenovčani poradovali da će im tokom letnjih meseci baš ovo biti glavno mesto za rashlađivanje, pošto je nedavno otvoren dečji bazen, to će sačekati bolje vreme.

U trenutnom stanju objekat nije bezbedan za upotrebu.

Kako za "Novosti" kaže direktor Sportskog centra Milić Mlađan, već oronula metalna konstrukcija stara 40 godina, nije uspela da izdrži nalete vetra u oluji krajem maja ove godine. Duplo staklo na prozorima počelo je da se lomi.

- Veliki bazen je sa tri strane zatvoren staklenim fasadnim panelima - objašnjava Mlađan. - Reč je o više od 1.000 kvadrata stakla koje nalazi u metalnoj konstrukciji koja je sve vreme tokom četiri decenije bila izložena isparavanju vode tretirane hlorom i ostalom hemijom neophodnom za funkcionisanje bazena.

Prema rečima direktora, služba održavanja i inspekcijska služba GO Mladenovac razmatrale su postojeće stanje bazena tri puta u poslednjih mesec dana. Zbog bezbednosti, doneta je odluka da kupalište bude zatvoreno ove godine.

- Četiri firme odbile su da rade na obnovi prozora, jer je reč o opasnom poslu na velikoj visini. Teška srca smo odlučili da zatvorimo. Preduzećemo sve neophodne mere da bazen bude pripremljen za narednu kupališnu sezonu - kaže Mlađan.

OŠTEĆENJE deo sportskog objekta, Foto SC Mladenovac

S druge strane, mali bazen i njegov krov nezavisna su celina, te su najmlađi plivači potpuno bezbedni. GO Mladenovac je lane uložila sredstva u njegovo renoviranje, urađen je najmoderniji sistem klimatizacije i ventilacije, tako da će, posle mnogo godina, mali bazen raditi tokom cele godine, kaže direktor "Gedže".

- Dugo vremena Mladenovac je bio grad neplivača, ali sada se situacija menja.

Sekretarijat za sport i omaldinu uložio je sredstva kako bismo mogli da organizujemo besplatne obuke plivanja. Imamo sada šest grupa dece - zaključuje Mlađan.

IZRADA PROJEKTA OBNOVE

U PLANU je velika rekonstrukcija celog Sportskog centra "LJubomir Ivanović Gedža", počev od rekonstrukcije i hidroizolacije krova, zamene profilit stakala i metalne konstrukcije, parketa u Velikoj hali po FIB-a pravilima... GO Mladenovac opredelila je sredstva za izradu projekta za rekonstrukciju - najavio je direktor objekta Milić Mlađan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)