NESTAŠICA BG KARTICA: Novih legitimacija sa dva novčanika za plaćanje vožnji nema svuda

S. B. M.

21. 07. 2021. u 07:52

NOVIH BG kartica na brojnim prodajnim mestima - nema.

НЕСТАШИЦА  БГ КАРТИЦА: Нових легитимација са два новчаника за плаћање вожњи нема свуда

Foto Arhiva

I dok sugrađani tvrde da ne mogu da nađu da kupe ni stare "bus plus" nepersonalizovane karte, u "Kentkartu" tvrde da ih uglavnom ima i da se nove količine svakodnevno dopremaju.

Čitalac "Novosti" D. G. koji stanuje u Batajnici obratio se redakciji povodom ovog problema. Kaže da je još prošle nedelje pokušao da kupi karticu, pošto mu je stara istekla, ali ni na jednoj trafici gde je tražio, nije mogao da je nađe.

- Od Batajnice do grada svratio sam na nekoliko trafika. Svi su mi kazali da trenutno kartica nema, ni novih, a ni starih "bus plus" koje i dalje važe. Kazali su da bi trebalo da ih dobiju ove nedelje, ali ih ja ponovo nisam našao - kaže naš sagovornik.

Po centru prestonice, pojedina prodajna mesta imaju i nove, ali i stare "plastike" dok ih negde uopšte nisu imali. U Mladenovcu, jedna trafika nije imala nijednu karticu u ponudi, dok je jedna imala samo "bus plus".

PRODAJA Legitimacija se može nabaviti na više od 1.500 mesta, Foto Z. Jovanović

U "Kentkartu" kažu da se "plastika" može kupiti na više od 1.500 prodajnih mesta, odnosno, kioska širom grada. Navode i da se "može dogoditi da negde nema kartica ukoliko se rasprodaju, ali to je redak slučaj i kiosci brzo dobijaju nove količine".

U kol-centru, našem čitaocu, kada ih je pozvao da pita šta se događa, kazali su da su u deficitu sa novim karticama, ali da starih ima. Navode i da su nove količine podeljene distributerima, ali da od njih zavisi kada će stići do svih prodajnih mesta.

"Beogradska kartica" funkcioniše po principu dva novčanika i u prodaji je od 7. jula. Na jedan može da se uplaćuje karta za prevoz, a drugi da se dopunjuje i da se tako plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga, odlazak u pozorišta, bioskope, ali i da se ostvare popusti u prodavnicama. Uporedo s njom, i dalje važe stare "bus plus" kartice.

NAPAD NA KONTROLORKU

NA liniji 27, juče oko 13 časova, dogodio se još jedan napad na kontrolore, navode u kompaniji "Kentkart". Na zahtev kontrolorke V. M. da napusti vozilo, pošto nije imao kartu, putnik je odbio saradnju. Uz pretnju i pogrdne reči, izlazio je i ulazio sa jednih na druga vrata autobusa, pa je vozač bio prinuđen da zaustavi vozilo. Zatim je fizički nasrnuo na kontrolorku, skidao joj masku sa lica da bi je bolje video. Braneći se od nasilnika zadobila je lakši udarac u glavu. Ovo je treći napad na kontrolore od početka meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!