VEĆINA BEOGRAĐANA POŠTUJE MERE U PREVOZU: Mlađi izbegavaju maske, a mnogima neizdrživo pod zaštitom u autobusima bez klime

Tanjug

02. 07. 2021. u 18:22

UPRKOS poboljšanoj epidemiološkoj situaciji u zemlji, većina Beograđana i dalje nosi zaštitne maske u gradskom prevozu, a među onima koji se toga ne pridržavaju. uglavnom su mladi.

ВЕЋИНА БЕОГРАЂАНА ПОШТУЈЕ МЕРЕ У ПРЕВОЗУ: Млађи избегавају маске, а многима неиздрживо под заштитом у аутобусима без климе

Foto: D.Milovanović

Sugrađani sa kojima je danas razgovarala ekipa Tanjuga, rekli su da masku nose i kad ne radi klima u prevozu, a pojedini ističu da i dalje poštuju epidemiološke mere, iako su vakcinisani.

Jedan od sagovornika rekao je da obavezno nosi masku u prevozu, ali i da je primetio da ima i onih koji se toga ne pridržavaju.

- Poštujem i dalje mere, iako sam primio vakcinu - rekao je on.

Beograđani kažu da je lakše boraviti u gradskom prevozu kada je uključena klima, ali i da je primetno da u mnogim autobusima ona ne radi.

- Ako idu novi autobusi, podnošljivo je, jer radi klima. Na linijama 704 i 707 svaki peti autobus je sa klimom. Ovi veliki nijedan nema klimu, čak uključe grejanje da bi hladio motor, to je jedna od varijanti za vozače - naveo je sagovornik Tanjuga.

Neki za prevoz koriste bicikl.

- Mi mladi ređe koristimo autobus - kaže jedan stariji muškarac.

Drugi sugrađanin se nadovezuje i navodi da retko ulazi u autobuse, ali i da tada poštuje epidemiološke mere.

- Apsolutno u zatvorenom prostoru i autobusima uvek nosim masku i zbog sebe i zbog drugih - poručio je.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri