ZA BEZBEDNIJI MLADENOVAC: Ispunjena još jedna inicijativa građana

Novosti online

12. 06. 2021. u 10:36

PREDSTAVNICI Sekretarijata za saobraćaj i Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima Gradske opštine Mladenovac obišli su radove na uređenju raskrsnice ulica Slavka Manojlovića i Šumadijske.

ЗА БЕЗБЕДНИЈИ МЛАДЕНОВАЦ: Испуњена још једна иницијатива грађана

Foto: Opština Mladenovac

Aleksandar Mićić, stanovnik ovog naselja i jedan od inicijatora rešavanja ovog bezbedonosnog problema, pohvalio je pokretanje elektronskog sevisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ koji, kako je istakao, zaista funkcioniše i daje rezultate. Mićić je napomenuo da su se na ovoj lokaciji vozla kretala izuzetno velikom brzinom i da je to bio jedan od najvećih problema.

- Ovo rešenje mnogo znači za decu celog Drapšina koja će ubuduće prelaziti bezbednije ulicu a mi ćemo, kao roditelji, mirne glave moći da pustimo našu decu u školu- rekao je Mićić.

- Veliki broj građana je putem elektronskog servisa „Stop kritikovanju, daj predlog“ prijavilo problem koji se odnosi na raskrsnicu na kojoj se trenutno nalazimo. Veliki broj dece koja žive u naselju Drapšin svakodnevno ovim putem ide u školu i oni su svaki put kada bi prelazili ulicu Slavka Manojlovića, baš na ovom mestu, bili izuzetno ugroženi. Postavljanjem pešačkih platformi i usporavanjem saobraćaja na ovoj lokaciji postići ćemo dva efekta. Prvi je da će deca, kao i drugi pešaci, biti bezbedniji prilikom prelaska ulice, a drugi, seknudarni efekat, je da će vozači koji se uključuju u ulicu Slavka Manojlovića, zbog manje brzine kretanja vozila u toj ulici, imati više vremena da obave tu radnju. Zahvaljujem se predstavnicima Sekretarijata za saobraćaj grada Beograda koji imaju sluha za saobraćajne probleme u našoj opštini i daju veliku podršku svim projektima u vezi sa bezbednošću saobraćaja u opštini Mladenovac- rekao je Stefan Ivanović, član Komisije za bezbednost saobraćaja na putevima gradske opštine Mladenovac.

Osim pomenute raskrsnice, predstavnici Sekretarijata obišli su još desetak lokacija koje su građani prijavili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKOLOGIJA JE ŽENSKOG RODA: Žene kao važni nosioci promena u zaštiti životne sredine