Na Božić više od 5.500 skijaša u Srbiji

Tanjug

08. 01. 2016. u 11:58

U Srbiji je na Božić skijalo ukupno više od 5.500 skijaša u sva tri ski centra - na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku na Zlatibor

На Божић више од 5.500 скијаша у Србији

Kopaonik,foto M.Labudović

BEOGRAD - U Srbiji je na Božić skijalo ukupno više od 5.500 skijaša u sva tri ski centra - na Kopaoniku, Staroj planini i Torniku na Zlatiboru, rečeno je danas Tanjugu u Skijalištima Srbije.

Na Kopaoniku je juče skijalo više od 4.500 skijaša, na Staroj planini oko 500 skijaša i isto toliko i na Zlatiboru.

Vršilac dužnosti direktora Skijalista Srbije Dejan LJevnaić tradicionalno je dočekao novogodišnje i božićne praznike sa zaposlenima u tom preduzeću, saopštilo je to preduzeće.

Kako bi staze ujutru dočekale skijaše i bordere spremne i "upeglane" zaposleni u ski centrima rade u tri smene.

Doček Nove godine, kao i Bozića zatekao je neke od radnika u tabaču ili u obilasku staza.

LJevnaić je obišao zaposlene koji su praznike dočekali na radnom mestu i tom prilikom im uručio simbolične poklone.

"Zahvaljujuci zajedničkom trudu i radu, ljubitelji skijanja uprkos nepovoljnim vremenskim prilikama skijaju više od mesec dana. Mnogi ne znaju koliko se napora ulaže da skijalište ujutru izgleda perfektno i da gosti, u situaciji kada veći deo evropskih centara ima problem sa nedostatkom snega, uživaju u gotovo idealnim uslovima za skijanje", rekao je LJevnaić.

Sva tri centra rade zahvaljujući sistemima za veštačko osnežavanje i na stazama ima oko 25 centimetara utabanog snega, rekao je LJevnaić i objasnio da trenutno nema dovoljno prirodnog snega.

Na Kopoaniku radi 12 žičara i 14 staza, na Zlatiboru radi šestosedna žičara i staze Tornik i Čigota, a na Staroj planini radi gondola i tri staze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Sta moze da ocekujes od .udaka

08.01.2016. 12:10

U svoje vreme (prve tri nedelje )Jugoslavija je imala dvadeset i dva miliona turista Stranaca u letnjo sezoni. Na toj fabrici novca okaciLi ste katanac kao i na sve ostalo. Da bi ste se danas hvalili da jedva prezivljavate.

Moljim?

09.01.2016. 09:25

@Sta moze da ocekujes od .udaka - U svoje vreme ta Jugoslavija je imala sada 'rvacko primorje sa hiljadama kilometara obale, a sada ga nema. I u toj cinjenici lezi odgovor na tvoju zbunjenu tezu o brojkama. Tragedija je sto mi ne razvijamo banjski turizam, jer je to turizam za celu godinu a ne samo dva letnja meseca.