Sami zasukali rukave: Grupa mladih Vranjanaca sređuje svoj sportski kutak

D. Ristić

ponedeljak, 06. 07. 2020. u 22:55

Сами засукали рукаве: Група младих Врањанаца сређује свој спортски кутак

Foto D. Ristić

Već nekoliko dana sopstvenim snagama sređuje sportski teren kod vranjske Gimnazije

Nisu čekali da teren u njihovom komšiluku dođe na red za sređivanje, već sami zasukali rukave.

Grupa mladih Vranjanaca već nekoliko dana sopstvenim snagama sređuje sportski teren kod vranjske Gimnazije. Inicijalna kapisla su bile nove table za košarku koje je tu postavio Sportski savez. Table su bile nove, ali teren je i dalje bio u lošem stanju, pa je dvadesetak mladića iz okolnih ulica rešilo da sami srede ono što mogu.

- Najpre smo počeli da čistimo teren od korova i proširili ga, obeležili smo linije i kupili i postavili mrežice za koševe. Postavili smo i četiri klupe oko terena, a planiramo i da montiramo reflektor, korpi za smeće i ogradu – priča jedan od učesnika akcije, Dimitrije Antić.

Nakon početne inicijative, energija ovih mladih ljudi postala je „zarazna“, pa su im se priključili i drugi entuzijasti koji su prepoznali dobru ideju i iskrenu nameru. Pomoć su ponudile komšije iz okolnih kuća, čovek koji se bavi održavanjem u Gimnaziji, a donacije u potrebnom materijalu su dobili od nekoliko privatnih trgovina.

Ipak, oko dovođenja struje i podizanja ograde potrebna je saglasnost i pomoć nadležnih u lokalnoj samoupravi, tako da su se mladići obratili Javnom preduzeću Urbanizam i izgradnja grada Vranja, gde su obećali da će uraditi sve što se može, priča Dimitrije. On navodi da su čitavu priču inicirali Blaža Bogdanov i Aleksandar Trajković, a kasnije se pridruživalo sve više ljudi. Kada akcija bude uspešno okončana, ovi preduzimljivi mladići planiraju da na isti način urede i susedni teren za mali fudbal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)