Ministru Nedimoviću orden Svetog vladike Nikolaja: Duhovnost u srcu nosi

NovostiOnline/V. M.

sreda, 10. 06. 2020. u 22:55

Министру Недимовићу орден Светог владике Николаја: Духовност у срцу носи

Foto V. M.

Episkop šabački i administator valjevske eparhije SPC, najstariji po stažu vladika u SPC, odlučio je da Ordenom vladike Nikolaja odlikuje ministra poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislava Nedimovića
Episkop šabački i administator valjevske eparhije SPC, najstariji po stažu vladika u SPC, odlučio je da Ordenom vladike Nikolaja odlikuje ministra poljoprivrede u Vladi Srbije, Branislava Nedimovića, bivšeg gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Nedimović je, kaže vladika za „Novosti“, kao čelnik Sremske Mitrovice, pre nekoliko godina, zatražio blagoslov da se i u selu Ravnju, istorijski čuvenom po junaštvu, ne samo iz epske poezije o Zeki Buljubaši i njegovim „golaćima“ i u delima Janka Veselinovića, izgradi crkva, „jer je bilo jedino selo u tom delu Srema bez pravoslavne bogomolje“.

-Dao sam blagoslov od srca, a zahvaljujući gospodinu Nedimoviću izgradnja bogomolje je odmah počela i, evo, završena je na radost svih nas -kaže vladika Lavrentije. -Od trenutka kada je došao po blagoslov i sve do sada video sam da je reč o ličnosti, koja nosi ljubav prema svome rodu i Bogu i zato neka nosi orden sveca iz Lelića i neka se njime ponosi.

Orden Nedimoviću biće uručen na osvećenju crkve, danas(četvrtak) u Ravnju, koja je posvećena Svetom caru Konstantinu i Jeleni, a placa za nju, površine 40 ari, darovao je meštanin profesor Tomislav Pavlović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije