Povelje za oko 500 volontera: Kikinda se odužila za nesebičnu pomoć tokom vanrednog stanja

R. Šegrt

petak, 29. 05. 2020. u 06:10

Повеље за око 500 волонтера: Кикинда се одужила за несебичну помоћ током ванредног стања

Kikinđani sa zasluženim priznanjima Foto R. Šegrt

Kikinda zahvalila dobrovoljcima za nesebičnu pomoć tokom vanrednog stanja

GRADSKA uprava je "Nikoljdanskim poveljama" - zahvalnicama koje su prvi put ustanovljene minule sedmice, povodom letnjeg Svetog Nikole, koji se obeležava kao slava Kikinde - nagradila više od 500 volontera koji su dobrovoljno pomagali ovdašnjim javnim službama tokom vanrednog stanja.

Među laureatima su preduzetnici, poljoprivrednici, pčelari, sportisti, folklorci, članovi Crvenog krsta, vatrogasci, student, đaci, radnici... a jedan od njih je i doktorand Pravnog fakulteta u Novom Sadu Aleksandar Janjilović iz Banatskog Velikog Sela.

- Od početka epidemije sam se priključio Udruženju žena iz mog rodnog mesta, te šio zaštitne maske, pa radio u seoskom kontakt-centru i u Gradskom štabu. Pomoglo mi je iskustvo iz 2014, kada sam pomagao ugroženima od poplave u Šapcu i Obrenovcu - kaže Janjilović, dok gradonačelnik Kikinde Pavle Markov ne krije zadovoljstvo što su na raspolaganju uvek imali i više nego dovoljno dobrovoljaca.

Ponosan na to kako su Kikinđani pokazali svest i veliku odgovornost, najavljuje i to da će naredne sedmice posebno zahvaliti medicinarima iz ovdašnje bolnice, DZ i Zavoda za javno zdravlje, te službenicima policije i radnicima javnih službi.

Aleksandar Janjilović

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije