Pomoć socijalno najugroženijim Kraljevčanima: 3.530 paketa za siromašne

Novosti online / G. Ćirović

petak, 10. 04. 2020. u 14:12

Помоћ социјално најугроженијим Краљевчанима: 3.530 пакета за сиромашне

Foto: G. Šljivić

Zahvaljujući sredstvima koje su obezbedili privrednici u ukupnom iznosu od oko šest miliona dinara, i u Kraljevu je započela podela paketa pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima grada na Ibru

KRALjEVO – Zahvaljujući sredstvima koje su obezbedili kraljevački privrednici u ukupnom iznosu od oko šest miliona dinara, i u Kraljevu je započela podela paketa pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima grada na Ibru.


Raspodela humanitarnih paketa u kojima su osnovne životne namirnice i sredstva za higijenu obavlja se na osnovu podataka ovdašnjeg Centra za socijalni rad i spiska korisnika lokalne kancelarije Crvenog krsta. Tako su u petak, na stadionu FK Sloga, pakete pomoći preuzeli najsiromašniji pripadnici romske populacije sa teritorije Kraljeva.


- Vrednost paketa je između 1.500 i 1.700 dinara. Romima smo podelili prvih 185 paketa, a svi ostali će ovaj vid pomoći lokalne samouprave dobiti na kućnu adresu – kaže Nenad Marković, koordinator Gradskog štaba za raspodelu pomoći. - Ukupno sedam vozila će obavljati dostavu i stići će i do najudaljenijih sela i onih kojima je ova pomoć potrebna. U prvoj turi pakete će dobiti 1.236 korisnika socijalne pomoći, a potom nam sledi distribucija i drugim ugroženim kategorijama.


Zbog neodržavanja rastojanja kraljevačke Rome u dugačakom redu pred službenim ulazom na stadion u više navrata su strogo opominjali pripadnici policije.


- Svi bi prvi da uzmu paket i odu kući, zato se i stvorila prava gubgula – komentariše jedan sredovečni muškarac romske nacionalnosti. – Ima i onih koji nisu zadovoljni sadržajem paketa, a ja sam presrećan. Dobili smo ulje, pirinač, namirnice za par dana. Hvala svima koji misle na nas.