Pozvali Hercegovce da dođu na studije

D. Curać

četvrtak, 12. 03. 2020. u 06:15

Позвали Херцеговце да дођу на студије

Udruženje Hercegovaca iz Subotice

Udruženje "Hercegovina" u zavičaju promoviše studiranje u Vojvodini. Ko nastavi školovanje u Subotici biće domaćinski primljen
ČLANOVI Zavičajnog udruženja "Hercegovina" iz Subotice u istočnoj Hercegovini promovišu studiranje u njihovom gradu, a u sklopu posete obišli su i Udruženje roditelja dece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" u Trebinju.

Zavičajno Udruženje "Hercegovina" iz Subotice tom prilikom uručilo je skromnu donaciju ovom trebinjskom udruženju.

- Izuzetno mi je drago što smo u sklopu naše posete zavičaju iskoristili priliku da obiđemo Udruženje "Sunce nam je zajedničko" i da im uručimo skromnu donaciju - rekao je Dragoslav Andrić, predsednik Zavičajnog udruženja "Hercegovina".

Vesna Miljanović, predsednik Udruženja "Sunce nam je zajedničko", kaže da im više od donacija znači pažnja prijatelja iz Subotice.

- Nama više znači ljudska podrška u radu, a ovaj put dogovorili smo se da uspostavimo neku vrste saradnje tako što ćemo posetiti Suboticu, ali uzvratiti i gostoprimstvo u našem gradu - istakla je Miljanovićeva.

A Hercegovci iz Subotice u zavičaju promovišu akciju "Studirajte kao da ste kod kuće" i obilaze sve srednje škole u istočnoj Hercegovini. Kažu da je mnogo povoljnije studirati u Subotici nego u drugim gradovima Srbije, a pored toga Zavičajno udruženje svima onima koji odluče da nastave školovanje u njihovom gradu biće od pomoći.

- Svi studenti koji dođu u Suboticu da studiraju u prostorijama našeg Udruženja imaće domaćinsku atmosferu. Njihovi roditelja treba to posebno da znaju, a ono što je naša prednost je i to da svi oni koji se upišu na budžet, što nije problem zbog manjka interesa, kompletni troškovi su oko 60 evra - naglasio je Andrić.

PONOVNA PROMOCIJA

U DELEGACIJI Zavičajnog udruženja "Hercegovina" su bili i predstavnici subotičkih fakulteta, među kojima i Aleksandar Grubor, dekan Ekonomskog fakulteta.

- Evo sada smo u prilici da ponovo promovišemo mogućnost studiranje ekonomije na našem fakultetu u Subotici, za šta je nekada vladalo interesovanje kod Hercegovaca, ali koje je s godinama opalo. Ako se gleda nekakav raniji period Hercegovci su bili dosta uspešni. Deo njih je ostajo u Srbiji, neko se vraćao, neko je nastavio školovanje u inostaranstvu, a imamo redovne profesore - rekao je Grubor.