POŽAREVAC – U Ulici Voje Dulića u Požarevcu završeno je uređenje i opremanje Kancelarije za dijasporu, koja će početi sa radom krajem ovog meseca. U njoj će građani moći da dobiju sve informacije vezane za pribavljanje ličnih dokumenata, kao i za koordinaciju sa drugim ustanovama u zemlji i inostranstvu.

- Naši sugrađani iz inostranstva često nisu upoznati sa zakonskim promenama u zemlji i da kada dođu u maticu ne mogu da završe sve administrativne poslove na vreme. Iz tog razloga formira se Kancelarija za dijasporu, kako bi im se omogućilo brže rešavanje zahteva – rekao je gradonačelnik Bane Spasović.

U novoj kancelariji građani iz dijspore moći će da se upoznaju i sa privrednim potencijalima i pogodnostima koje grad Požarevac pruža investitorima. Na taj način oni će imati precizne informacije o mogućnostima ulaganja svog kapitala. U cilju efikasnijeg rada biće napravljena i internet stranica kancelarije, pa će građani kroz direktnu komunikaciju moći da zakažu sastanke kad dođu u Srbiju.

Pročitajte još: Požarevac pomaže roditeljima đaka: Besplatan prevoz za 1.096 osnovaca

Braničevski okrug, sa sedištem u Požarevcu, najveći je okrug u Srbiji nakon Zlatiborskog. Na radu u inostranstvu ima preko 50.000 građana, najviše u Austriji, Italiji i Švajcarskoj.