Ulica uskoro postaje bulevar

Z. G.

20. 06. 2019. u 18:54

Pri kraju realizacija velike investicije u Novom Sadu

Улица ускоро постаје булевар

Obilazak radova u Ulici Bate Brkića Foto Pres služba Grada NS

GRADONAČELNIK Miloš Vučević obišao je u četvrtak radove u na izgradnji saobraćajnice bulevarskog tipa u produžetku Ulice Bate Brkića u Novom Sadu, kojom će Novo naselje biti spojeno sa Futoškim putem.

Ulica Bate Brkića izgrađena je u kompletnom profilu na deonici od Bulevara vojvode Stepe do Bulevara Jovana Dučića a od kraja prošle godine gradi se saobraćajnica bulevarskog tipa, od Bulevara Jovana Dučića do Futoškog puta, širine 40 metara i dužine 550 metara.

- Zadovoljan sam što je ova investicija blizu završetka. Pretvaramo Ulicu Bate Brkića u bulevar i za oko mesec i po dana ćemo imati u potpunosti realizovanu investiciju vrednu 870 miliona dinara – izjavio je Vučević i dodao da će predstojećim radovima biti spojeni i Bulevar Jovana Dučića sa Ulicom Dragoslava Srejovića, čime se stvara novi ulazno-izlazni pravac prema Veterniku i time rasterećuje regionalni put Bačka Palanka-Novi Sad.

Pročitajte još - Prodavcima novi lokali

Istovremeno je na Novom naselju u toku i rekonstrukcija OŠ „Prva vojvođanska brigada“ a krajem aprila počela je izgradnja novog parka, na potesu između Novog naselja i Detelinare uz Bulevar Evrope. Ta investicija vredna je 140 miliona dinara.

Gradonačelnik je dodao da je investirano i u izgradnju nove Kulturne stanice “Novo naselje” i najavio da će se ove godine raditi Ulica Stevana Hristića.

- Dobra vest je da nam je Pokrajinska vlada juče odobrila oko deset miliona dinara za projektovanje potrebnih radova u OŠ „Miloš Crnjanski“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije