Jagodina: Za upis prvaka godinama traže mesto više

Z. GLIGORIJEVIĆ

06. 03. 2019. u 15:41

Јагодинa: За упис првака годинама тражe место више

Đaci programiraju igrice sa nastavnicom Marijom Nićiforović Foto Z. Gligorijević

U Osnovnoj školi "Boško Đuričić" se već već primaju rezervacije za septembar. Roditeljima su presudni kvalitet nastavnog kadra i bezbednost

DOK se u svim osnovnim školama na teritoriji Jagodine broj đaka smanjuje, u OŠ "Boško Đuričić" ih je upisano 150 više nego pre pet godina. Pritom, čak polovina učenika teritorijalno pripada drugim školama, ali roditeljima nije teško da decu dovoze i odvoze, baš kao što se ni školarci koji su ovde upisani ne libe toga da do učionica pešače i po pola sata.

PROČITAJTE JOŠ - Palma: Maksimalno ulažemo u decu i mlade

Kapaciteti su stopostotno popunjeni, a mnogi roditelji su za svoje buduće petake već sada rezervisali mesta - za narednu školsku godinu!

PROČITAJTE JOŠ - Besplatan prevoz za 80.000 Jagodinaca

- Još dok mi je kćerka bila u vrtiću, ja sam se raspitala o tome u kojoj školi je najbolji kolektiv, gde najviše brinu o bezbednosti đaka i gde se dobija najviše znanja. Kada sam saznala da je to škola "Boško Đuričić", iako živimo na sasvim drugom kraju grada, nisam se dvoumila, a ni ćerki ne smeta pešačenje. I, posle trogodišnjeg iskustva sam sasvim sigurna da smo doneli pravu odluku - kaže socijalni pedagog Jelena Bojić.

Dejan Ljubomirović iz sela Trnava je troje dece upisao u ovu školu koja, kaže, po svemu prednjači u odnosu na druge, a najviše po kvalitetu nastavničkog kadra. Zato je, smatra, njegova najstarija kćerka bez ikakvih problema položila prijemni ispit za upis u Gimnaziju...

- Nama je ova škola četiri kilometra daleko od kuće, ali sam četiri godine ćerku svakodnevno dovozila na nastavu i sačekivala je pri povratku kući. Ne kajem se i ponovo bih tako postupila - ističe Maja Radojičić.

OŠ "Boško Đuričić"

Direktor OŠ "Boško Đuričić" za pohvale ima i obrazloženje.

- Pre pet godina smo imali 34, a sada 39 odeljenja sa ukupno 920 đaka - kaže Zoran Marković. - Čak osmoro naših nastavnika koristi digitalne udžbenike, a od septembra smo se uključili i u projekat Ministarstva prosvete koji se zove "Digitalizacija nastave". Pritom smo jedina škola u Jagodini koja je deo projekta koji je Britanski savet nazvao "Škola za 21. vek", pa naša deca uveliko mikrobitom programiraju igrice...

Zoran Marković

USPESI U NIZU

DIREKTOR Zoran Marković kaže da su njihovi đaci među najboljima na okružnim takmičenjima, a svake godine bar 20 njih učestvuje i na republičkim smotrama znanja.

Ne računajući srednje škole u Jagodini, OŠ "Boško Đuričić" je jedinstvena i po tome što je od drugog polugodišta započela potpunu primenu elektronskih dnevnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

dragan963

07.03.2019. 01:45

"pešačke i po pola sata..." PA ŠTA SU BRE ONI! INVALIDI ILI UDARENI U GLAVU pa im pešačenje od pola sata predstavlja problem????