Lovačka fešta: Bakarna lisica izmakla poteri

D. Novković

ponedeljak, 12. 02. 2018. u 21:15

Ловачка фешта: Бакарна лисица измакла потери

Foto D. Novković / Druženje u Domu kulture

U Kamenovu kraj Petrovca na Mlavi održana tradicionalna manifestacija. Prvi put od 1989. lovci se u selo vratili bez plena

MANIFESTACIJA pod nazivom "Lov na bakarnu lisicu" se u Kamenovu kod Petrovca na Mlavi organizuje još od 1989, s pauzama samo tokom poslednjih ratova, ali se nikada, kao što je to bilo ove godine, nije dogodilo da se lovci vrate bez plena, čak i bez "utešnog" šakala. Srećom, lovački peh su nadoknadili domaćini, koji su organizovali druženje za više od 300 gostiju iz Srbije i Republike Srpske, što je, prema rečima jednog od organizatora Ace Životića Gere, i bio osnovni cilj.

Pročitajte još: Krivična prijava zbog ubistva psa

Iako nije bilo dodele nagrade za najuspešnijeg lovca, priznanje je, kao najbolji u minuloj godini, dobio Milenko Radosavljević. Proglašeni su i pobednici takmičenja u gađanju glinenih golubova pod nazivom "Vladimir Lale Perović", koje organizuje časopis "Zov", pa je odgovorni urednik Dragana Čabarkapa pehar za prvo mesto uručila Zoranu Laziću iz Železnika. Drugi je bio Radoslav Ilić iz Rume, a treći Miroslav Čukvas iz Pazove.

Još dok su lovci krstarili po okolini Kamenova, Moma Jakovljević iz Žagubice je spremao lovački gulaš. U kazan je stavio 60 kilograma mešanog mesa i 30 kilograma luka, te zgotovio 550 porcija.

Jakovljević kraj kazana

Pročitajte još: Otkriveno nelegalno takmičenje pasa u lovu na lisice

ORGANIZATORI

I OVOGODIŠNjI "Lov na bakarnu lisicu", koja, inače, ne postoji u prirodi - ime joj je svojevrsni marketinški trik - organizovala je ovdašnja sekcija LU "Trest" iz Petrovca na Mlavi, uz pomoć lokalne samouprave.

Čabarkapa i Lukić


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)