Враћајући се из школе око 17 часова, у Тичарској улици у Лозници, из неограђеног дворишта мештанина Г.М., деветогодишњег Луку Илића, ученика четвртог ОШ „Вук Караџић“, напао је пас расе акита. Том приликом му је нанео повреде надлактице десне руке, прича нам кроз сузе његов отац Љубомир Илић.


Пуком срећом, како каже, и присебношћу једног од родитеља Лукине другарице, који је наишао, спречена је већа трагедија. Овај човек је учинио све да пса одвоји о дечака.


- Луки је практично подерано ткиво десне надлактице, које је, због опасности од инфекције остало отворено, одлуком лекара, како се не би загнојило и избегла смрт попут оне дечака из Козјака, код Лознице, о чему је добро упозната јавност – прича Лукин отац.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДРАМА У НИШУ: Пас улетео у школско двориште и напао ученике


- Дете је, уз надљуске напоре, издржало превијања, која су, народски речено, „наживо“. Мој је син је у страху, шоку и боловима. За нас као родитеље овај дан ће остати трајно запамћен као и његови ожиљци, а слике све говоре – рекао је он.


О догађају је упозната полиција и надлежне инспекције и очекује се брза истрага о кривцу због онога што је малишан, ни крив ни дужан, доживео. Ово је утолико теже, јер се слично догодило и недавно у строгом центру града, такође са малишаном, али све је било у духу оне народне „пас лаје, ветар носи“.


Фото: В.Митрић


Фото: В.Митрић


Фото: В.Митрић