SVE je više rukometnih reprezentativaca koji ne žele da igraju za nacionalni tim dok je na njegovom čelu selektor Veselin Vujović. Posle kapitena Žikice Milosavljevića, golmana Danijela Šarića, spisak se iz dana u dan popunjava.
Braća Milorad i Marko Krivokapić tvrde da su od EP u Švajcarskoj, kada je otkrivena afera sa Hrvatima, psihički preopterećeni i da im je više muka od svega.
- Odluku sam doneo odmah posle Švajcarske - tvrdi Marko, prvotimac španskog Granoljersa. - Ali, ne želim još javno da je iznosim. Neki mediji su moju priču vezanu za selektora zloupotrebili i potpuno u drugom kontekstu preneli. Zato je bolje da ćutim, a sve što imam da kažem reći ću novom selektoru i novom rukovodstvu. Izmoren sam svim tim dešavanjima. Ne mogu više da pričam o tome.
Za razliku od Marka, Milorad, koji igra za Segedin, doneo je konačnu odluku.
- Ne, neću se odazvati Vujovićevom pozivu - kategoričan je Milorad. - Dobro smo razumeli njegove reči pred meč sa Hrvatima i sve njegove tvrdnje da mi to nismo shvatili, padaju u vodu. Pa, nismo mi valjda debili. Bilo bi mi zaista ružno da ostane selektor, jer kako ćemo se opet gledati u oči.
Na kraju, stameni desni bek mađarskog prvoligaša ne okrivljuje svoje saigrače iz Crne Gore, što nisu potpisali saopštenje za javnost povodom celog slučaja.
- Mislim da se stvorila veštačka drama. Svako ima pravo na svoje mišljenje i stav. To je njihova stvar i o tome ne želim da pričam - zaključuje Milorad Krivokapić.