Zbogom, zauvek!

I. ŽALAC

ponedeljak, 27. 02. 2006. u 17:37

Збогом, заувек!
Danijel Šarić više neće da brani za reprezentaciju. Ne, više ne želim da igram za plavi tim. Ni kada ode Vujović, ni za, ukoliko je bude, srpsku reprezentaciju. Nikada više
JOŠ jedan iskusni član našeg plavog rukometnog tima ne želi više da se stavi pod komandu selektora Veselina Vujovića. Posle Žikice Milosavljevića, golman Danijel Šarić nam je u ponedeljak rekao da je posle neprijatne epizode na EP u Švajcarskoj, razmišljao i konačno prelomio...
- Ne, više ne želim da igram za plavi tim - kategoričan je Šare. - Ni kada ode Vujović, ni za, ukoliko je bude, srpsku reprezentaciju. Nikada više. Toliko toga se ružnog događalao da, jednostavno, nemam motiva, a ni želje da obučem plavi dres. Razočaran sam.
Kako čuvar mreže španskog Alkobendasa objašnjava, njegova reprezentativna agonija traje već duže vreme.
- Bio sam stalno u nekom grču i pod presijom. Tri puta sam, u poslednjih nekoliko godina, skidan sa spiska. Ne mogu više da trpim te ujdurme. Nije u pitanju samo Vujović, već i raznorazni čelnici saveza, reprezentacije...
Za razliku od njegovog kolege i kapitena Žikice Milosavljevića, koji bi se odazvao novom selektoru, samo srpskog nacionalnog tima, Šarić ni to ne želi.
- Pre nekoliko dana pozovao me je Vujović i pitao šta mislim, da li ću da dođem na okupljanje? Ne, neću. Pa nije moj obraz đon, koji će svako da gazi. Rekao sam mu: "Ti si kriv, jer si Mićovića i Radojičića pustio u svlačionicu, da nas tamo prave budalama!" I posle svega, kako da se ponovo pogledamo u oči. Da izađemo pred naciju, a svi znaju šta se dogodilo. Neće svet da se sruši ako ne budem branio. Bez svakog se može, ali bez poštenja nikako - poručuje Danijel Šarić.

NOSTALGIJA ZA DOBOJEM
- LEPO mi je ovde u Španiji - otrkiva bivši as banjalučkog Borca i beogradske Zvezde. - Tu mi je porodica i prija nam način života. Ali, ipak stalno razmišljam o mom Doboju, majci i bratu. Kada budem prestao da se bavim rukometom, vratiću se u rodni kraj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

PILIP

27.02.2006. 22:02

Danijele, ti si tako dobar golman i čovjek, biće mi nevjerovatno žao ako odeš. Molim te premisli in nemoj reći "adio". Srbi iz cijeloga svijeta te poštuju, vjeruju u tebe i nadaju se, da ćeš se predomilsiti u interesu rukometa i naše reprezentacije, bila ona samo srpska ili i dalje srpsko-crnogorska.

stanko

28.02.2006. 13:57

Potpuno razumem nase reprezantativce i dajem im za pravo sto napustaju nasu reprezentacju , jer u nsem savezu se svata dogadja. Kako jedan selektor moze da ostane toliko dugo na tom mestu posle svega sta se desavalo sa igracima dali je on sve moguc i dali se bez njega nemoze ?.Smatram da Pretsednik u takvim slucajevima treba da bude nemilosrdan da takvim ljudima dozvoli pristup igracima koji brane nase interese. stanko.