Bučni roditelji traže smene: Upad na konferenciju čelnika VK Partizan, pozvana i policija

S. KRSTOVIĆ

petak, 03. 07. 2020. u 13:43

Бучни родитељи траже смене: Упад на конференцију челника ВК Партизан, позвана и полиција

Foto ATA images

Zahtevaju ostavke Mirka Bradajića i Tatijane Rakas, koji tvrde da je za sve kriv Šoštar
HAOS na Banjici. Ogorčeni roditelji mladih vaterpolista upali su na konferenciju za štampu, na kojoj su predsednik Upravnog odbora Partizana Mirko Bradajić i generalna direktorka Tatijana Rakas planirali da komentarišu pismo igrača i da govore o stanju u klubu, neko je u jednom trenutku pozvao policiju koja je stigla i sve pratila sa distance.

Međutim, doživeli su da im u lice roditelji kažu da moraju da odu i mesto prepuste onima koji mogu da spasu velikana svetskog vaterpola. Inače, potvređeno da je dug veći od 6,5 miliona evra.

Samo što je Mirko Bradajić počeo da govori, roditelji su počeli da protestuju. Doneli su transparente, podržali asove, trenere i igrače, uzvikivali da su promene neophodne, tražili da Tatijana Rakas podnese ostavku. Bili su uporni, lupali o staklena vrata, sve dok nije Bradajić nije odlučio da pokuša da ih umiri. Posle teških reči, pustio ih je u klupske prostorije u nadi da će saslušati Rakasovu i njega. Međutim, ljutiti roditelji su često prekidali njihova izlaganja, ističući da im je dosta praznih reči, da se osećaju izmanipulisano i da im ne veruju.

Zamerali su što bazen ne radi već pet meseci, što je voda hladna, što se mlađe kategorije nisu takmičile, da se dogovori ne poštuju osim kada moraju da uplate unapred članarine...


Foto ATA images

Bradajić je podvukao da je u Partizanu od 1974. godine i da se funkcije predsednika UO prihvatio u nadi da će uspeti da privuče ljude koji su spremni da pomognu klubu. Istrajan je u stavu da je sednica Skupštine od 2. decembra, na kojoj su smenjeni Aleksandar Šoštar i Zoran Avramović legitimna, bez obzira na to što Gradski sekretarijat za sport i MOS misle drugačije.

- Zašto bih podneo ostavku, to bi značilo da nisam radio dobro. Samo, fotelja me ne zanima, zbog kluba sam često podmetao leđa - naglasio je Bradajić.

On je podvukao da su svi igrači dobrodošli, jer smatra da je svakom od njih mesto u upravi kluba.

- Razgovarao sam sa Filipom Filipovićem. Sastali smo se u kafiću, izneo mi je svoj plan oporavka kluba. I nije me ubedio - naglasio je Bradajić.

Tatijana Rakas je naglasila je da je u klub došla 2017. kako bi pomogla da se sredi klupske finansije. Potvrdila je da je dug veći od 6,5 miliona evra, kao i da je Šoštar godinama vodio knjige nepravilno.

- Svi igrači mogu da dođu u klub, da se informišu, a ne da dobijaju dezinformacija po kafićima. Znam da Filipović traži moju ostavku. Nedavno sam ga pozvala da dođe i nije došao - istakla je Rakasova.


Foto ATA images

Direktorka Partizana tvrdi da još nije okončan spor oko sednici Skupštine 2. decembra prošle godine. Smatra da je postupila ispravno kada je VS Beograda i VSS obavestila da postoji sumnja da jedan igrač ima simptome kovida 19, zbog čega su odložene utakmice Partizana. Međutim, nije uspela da uveri roditelje.

Mirko Bradajić je priznao da je Banjicu od 2011. napustio čak 81 igrač.

- U ovom trenutku imamo sedmoricu igrača u seniorskoj ekipi, a u svim kategorijama 100, 120 dečaka - rekao je Bradajić.

Foto ATA images


BODIROGA: SAMO BI PARE, NEKA IDU
BLAGOJE Bodiroga je u ime roditelja rekao da su se još 12. marta obratili Upravi sa brojnim pitanjima, uz najvažnija da li će biti tople vode...

- Odgovore nismo dobili. Oni nas ignorišu, samo traže pare. Jedini uslov za opstanak Partizana je da ova uprava ode. Ako ovako ostane od septembra, neće moći da sastave tim ni za jedno godište, jer će svi da odu. Nas ne zanima ko će da vodi klub, već onaj koji će da obezbedi uslove za rad - jasan je Bodiroga.

PODRŠKA ASOVIMA
PODRŠKU asovima koji su prekjuče poslali otvoreno pismo pružili su se prvotimci i treneri. Prvotimci su naglasili da mesecima nemaju gde da treniraju, da se sele sa bazena na bazen, kao i da odbijaju saradnju sa upravom.

Stručnjaci su najavili da će na minimum svesti komunikaciju sa kancelarijom do uspešnog završetka sednice Skupštine, koju će zakazati Zoran Avramović. Oni zahtevaju od kancelarije da prestane sa opstrukcijom u njihovom procesu rada i da odblokira račun Udruženja, kako bi se trenerima isplatila platu, koju nisu primili četiri meseca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije