Obradović: Devojke su rešene da odu u Tokio

S.K.

15. 12. 2019. u 23:30

Обрадовић: Девојке су решене да оду у Токио

Đurković, predsednik RSS, i Obradović Foto N. Paraušić

Ostvarili smo cilj, nadam se da ćemo u martu izboriti plasman na OI, kaže Ljubomir Obradović

SELEKTOR rukometašica Ljubomir Obradović sijao je od zadovoljstva danas u domu RSS. Ni naporan, 30-časovni povratak iz Japana nije ga omelo da strpljivo razgovara sa novinarima. Spokojan je zbog ostvarenog cilja, pomalo žali sa polufinalom i nada se da devojke na kvalifikacionom turniru od 19. do 22. marta iduće godine izboriti plasman na Olimpijske igre.

- Naš jedini cilj na SP bio je da izborimo kvalifikacije za Tokio i to smo postigli. Zadovoljni smo zbog toga, okrećemo se martu i rivalima, Rusiji, Mađarskoj i Kini. Ne znamo ko će biti organizator, a videli ste i sami da su devojke spremne, orne, rešene da odemo na Olimpijske igre - rekao je Obradović.

Svestan je strateg Srbije da su bili nadomak polufinala i ne krije da žali zbog poraza u preliminarnoj grupi od Norveške:

- Mislim da smo dobro igrali, da ne ulazimo u detalje i sa ta dva boda mogli smo u polufinale. Do sada je našu reprezentaciju karakterisalo to da u drugom delu velikog takmičenja odigra slabije. A sada su bile mnogo dobre i svaka utakmica nam je bila odlučujuća, i protiv Slovenije, i protiv Koreje, i protiv Nemačke, i protiv Danske. Kao i njima. Videli ste da su one plakale, da ni njima nije svejedno, ali to je sport.

Na opasku da je težak poraz od Holandije bio psihološka prekretnica, uzvratio je:

- Pre tog duela imali smo veoma tešku utakmicu sa Norveškom. Posle poraza od Holandije, shvatili smo da nemamo šta da izgubimo, šteta je što nismo preneli nijedan bod u drugu fazu.

Ono što je sve oduševilo jeste mentalna snaga devojaka u drugoj fazi SP:

- Mi smo jedino protiv Slovenije loše krenuli, gubili sa 5:0 i preokrenuli, što je bila jako bitno. Protiv ostalih smo vodili i sa šest razlika. Takmičenje je bilo dosta naporno, dve utakmice za dva dana, nemamo 24 sata za oporavak. Fizioterapueti su radili ceo dan. Devojke su podnele veliki teret i još jednom im čestitam.

Šampionat je arhiviran, već sada počinju pripreme za Olimpijske kvalifikacije.

- Dve selekcije idu dalje, a Kina je autsajder. Ostali smo Rusija, Mađarska i mi. Sa Mađaricama smo na turniru u Seulu pred SP odigrali veoma kvalitetnu utakmicu. Zavisi, Rusija ne može da organizuje turnir, Mađarskoj je selektor suspendovan, a videćemo da li ćemo mi ući u igru za organizaciju - kaže Obradović.

RUSIJA PREJAKA

STRATEG Srbije nada se da će u martu imati dve nedelje za pripreme:

- Odigraćemo sa Ruskinjama i dva kvalifikacione utakmice za EP. Znači tri meča u veoma kratkom roku. Znamo da je Rusija preozbiljna reprezentacija, a izgubila je polufinale od Holandije. Bilo je na SP mnogo nezgodnih rezultata, tu je 10, 11 reprezentacija, gde svaka svaku može da pobedi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije