Brnabić: Organizovaćemo 2020. najbolju univerzijadu ikada

Tanjug

05. 04. 2018. u 17:22

Брнабић: Организоваћемо 2020. најбољу универзијаду икада

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić Foto Tanjug

Spremni smo da organizujemo najbolje igre ikada, izjavila je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa predsednikom i generalnim sekratarom Evropske univerzitetske sportske asocijacije, Adamom Ročekom i Matjažom Pečovnikom
Spremni smo da organizujemo najbolje igre ikada, izjavila je danas predsednica Vlade Ana Brnabić u razgovoru sa predsednikom i generalnim sekratarom Evropske univerzitetske sportske asocijacije, Adamom Ročekom i Matjažom Pečovnikom.

Na sastanku posvećenom organizaciji Evropskih univerzitetskih igara u Beogradu (EUI) 2020, premijerka Brnabić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić istakli su da će Srbija i Beograd biti odlični domaćini za više od 60.000 studenata, učesnika igara i njihovih timova.

"Spremni smo da organizujemo najbolje igre ikada", rekla je premijerka Brnabić, koja je i predsednica Organizacionog komiteta EUI 2020, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Roček i Matjaž su ukazali da su veoma zainteresovani da prisustvuju prvoj sednici Organizacionog komiteta EUI 2020, koja bi trebalo da bude održana ovog meseca u Beogradu.

Pročitajte još - Univerzijada: Novo zlato za srpske tekvondoiskinje


Srbiji je pripala čast da organizuje igre s obzirom da je u poslednjih nekoliko godina bila domaćin brojnih velikih međunarodnih takmičenja, za čiju organizaciju je dobila pohvale međunarodne zajednice u kojima se neretko isticala kao primer dobre prakse u tom polju.

Jedna od tema razgovora bili su planovi i budući koraci u organizaciji EUI 2020 i u tom kontekstu Roček i Matjaž su istakli da se nadaju susretu sa srpskom delegacijom na Generalnoj skupštini EUI 2020 u Madridu od 12. do 15. aprila, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Sve se može komentarisati

06.04.2018. 06:42

Al ne diraj im Jasnića, Udovičića i već spucanih 143 miliona dinara.