Sportske igre mladih prvi put u Irigu

Tanjug

15. 06. 2017. u 13:27

Baklju je nosila mlada atletičarka, reprezentativka i državna prvakinja na 60 metara Anja Kovač

Спортске игре младих први пут у Иригу

Sportske igre mladih u Irigu

Sportske igre mladih (SIM) nastavile su karavan po Srbiji i po prvi put održane su u Irigu, gde je veliki broj mališana ispunio otvorene terene Osnovne škole "Dositej Obradović" i takmičio se u malom fudbalu, odbojci, šahu, stonom tenisu i između dve vatre.

Baklju je nosila mlada atletičarka, reprezantativka i državna prvakinja na 60 metara Anja Kovač koja je dobila ovacije u mestu podno Fruške Gore.

Uz asistenciju zamenika predsednika opštine Irig Miodraga Bebića, predsednice Sportskih igara mladih Ivane Jovanović, predsednika Sportskog saveza opštine Irig Lazara Filipovića i koordinatora Kancelarije za mlade opštine Irig Marka Kalembera, Kovač je upalila plamen i time zvanično dala signal da Igre mogu da počnu.

"Ponosni smo što je Irigu prvi put ukazana čast i obaveza da organizuje takmičenje u okviru velikog društveno-sportskog regionalnog projekta, Sportskih igara mladih. To je velika i značajna stvar za mališane iz naše male opštine, kao i za decu iz Vrdnika koja su takođe sa nama. Maksimalno smo se potrudili da ceo događaj prođe u najboljem redu, a imamo ogromnu želju da i naša opština posle Državnog finala u Beogradu ponudi predstavnike za Međunarodno finale u Splitu", kazao je koordinator Kancelarije za mlade opštine Irig Marko Kalember.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije