VEĆ sledeće nedelje bi Novak mogao da se vrati na teren!

Mnogooptimističnih poruka poslao je Đokovićtokom mesec dana rehabilitacije, a snimak sa treninga na kome je konačno uzeo reket u ruke obasjao je društvene mreže.Prvi put od manjeg hirurškog zahvata na desnom laktu početkom februara, Đoković je počeo da štimuje udarce, a pravo sa Akademije "Pjati" u severnoj Italiji otputovao je u SAD kod Andrea Agasija, sa kojim će doneti odluku o nastupu u Indijan Velsu!

Masters u kalifornijskoj pustinji igra se od 8. do 18. marta, a srpski teniser gori od želje da se opet bori za pehar na jednom od omiljenih turnira. Ipak, ukoliko proceni da još nije dostigao formu za teške mečeve na Turu, okrenuće se narednom turniru serije 1.000, u Majamiju, koji je na programu od 21. marta do 1. aprila.

Prve prognoze posle intervencije na laktu su bile da će se Đoković vratiti tek tokom sezone na šljaci. I to ne u Monte Karlu (15-22. april), koji nije ni bio u njegovom rasporedu, već za majske masterse u Madridu i Rimu.

Pročitajte još LAKAT NA KONTROLI: Đoković opet u Bazelu

Međutim, oporavak je tekao mnogo bolje nego što se naš teniser nadao, pa višestruki šampion američkih mastersa nije otkazivao nastupe u SAD. Posle uspešnih treninga sa reketom na Akademiji u Italiji, odlučio je da otputuje kod Agasija u Nevadu, gde su slični uslovi kao u Indijan Velsu. Ukoliko ne bude imao problema na treninzima, pokušaće da zaigra već u Kaliforniji.

BRANI SAMO 90 BODOVA

ĐOKOVIĆ je prošle godine poražen u osmini finala Indijan Velsa od Nika Kirjosa (brani 90 bodova). U Majamiju nije učestvovao prošle sezone, pa bi od tog mastersa, Novak mogao da krene napred na ATP listi.

Pročitajte još AGASI VERUJE U ĐOKOVIĆA: Novak je krenuo uzlaznom putanjom, vratiće se na tron