Trener Denvera Majk Meloun, govorio je, prvi put, za jedan srpski medij i istakao da još nije zvanično razgovarao sa selektorom košarkaške reprezentacije Srbije Igorom Kokoškovom, odnosno sa pomoćnim trenerom Sakramento kingsa.


"Igor i ja ćemo pričati uz nekoliko čašica rakije i odlučiti o svemu. Do tada se brinem o Denveru, da budemo najbolji mogući tim", rekao je Meloun u razgovoru za RTS.


Američki trener se osvrnuo, naravno, na izbor svog centra, srpske uzdanice pod obručima, Nikole Jokića za Ol-star utakmicu.


"Vrlo zaslužena počast. U mojim očima, Nikola je ne samo Ol-star, nego i „Ol-NBA“. Jedan je od najboljih u ligi, jedan od najboljih visokih igrača na svetu. To što će predstavljati Denver nagetse u Čikagu na Ol-star utakmici je sjajno za njega, našu organizaciju i sve navijače u Americi, ali i u Srbiji."


Ovom razgovoru prisustvovao je i centar Denvera Nikola Jokić, koji skromno nije želeo da preuzme sve zasluge na sebe. Istakao jeda je njegov uspeh zaslugacelog tima.


"Svi moji saigrači su doprineli tome, ne bih mogao bez njih. Naša košarka je bazirana na timskoj igri i moram da se zahvalim njima jer su bili fenomenalni. Imamo mnogo igrača i uvek neko ispliva", rekao je Jokić i prisetio se kako je igrati pred srpskim navijačima. "U Milvokiju je bilo naših ljudi. Video sam naše dresove i zastave. Uvek je uživanje igrati pred svojim narodom."


Navikao je Nikola da bude pod lupom, posebno posle fantastične prošle sezone.


"Pritisak, trema i umor su sastavni deo posla ili igre kojom se bavimo. Mnogo je očekivanja, ali kada sudija baci loptu gore - sve nestaje", zaključio je Jokić.