SVET sporta šokiran je nakon objave kako je jedan od najboljih američkih košarkaša svih vremena Kobi Brajant (41) poginuo u padu helikoptera u Kalabasasu, gradu u američkoj saveznoj državi Kalifornija.

Kobi je putovao s još osam osoba u privatnom helikopteru koji se srušio, a nesreću nito nije preživio. Tragičnu vest službeno su potvrdile gradske vlasti Kalabasasa. U helikopteru bila i njegova 13-godišnja kći Đijana.

Još uvek nije poznat tačan uzrok pada, ali pretpostavlja se da je to bilo loše vreme. Naime, bilo je jako maglovito, a magla je, što je zebeleženo, pravila velike probleme pilotu.

CNN-ov meteorolog Mičel Gaj kazao je kako je bila jako loša vidljivost u vreme kad je helikopter pao. Bilo je dosta magle.

"Vlažnost vazduha bila je 100 posto, to znači da je zrak bio poput supe", rekao je.

Kako piše TMZ, helikopter u kojem je bio Brajant više puta je kružio i menjao visinu. Tako je nekoliko minuta kružio na području Zoološkog vrta u Los Anđelesu. Tada je leteo prilično nisko, verovatno čekajući da se magla raziđe.

Oko 9:30 sati pilot je kontaktirao Aerodrom Burbank. Tada je helikopter kružio, a zatim je nastavio put.

U 9:40 sati našli su se usred još veće magle. U tom je trenutku, piše TMZ, helikopter seokrenuo na jug. To je bilo kobno jer je leteo prema planinskom području. Pilot se naglo popeo s visine od 350 metara na visinu od 600 metara.

Nekoliko trenutaka kasnije udarili su u planinu.