BURNA sezona Crvene zvezde u ABA ligi nastavljena je u Zadru, gde je tim sa dna Jadrana srušio srpskog i regionalnog šampiona – 78:76. Crveno-beli su ovim porazom završili prvi deo ligaškog dela skorom 6-5 i nalaze se tačno na sredini tabele.

Bez povređenog Lorenca Brauna, glavnog kreatora i najboljeg igrača, kreativnost crveno-belih u prvoj četvrtini statistički je bila ravna nuli. Osim u rubrici sa asistencijama, nula je stajala i u koloni šuta za tri poena, ali je šampion odbranom držao rezultatsku prednost u svojim rukama.

Međutim, naš tim ukoračio je u drugu deonicu spuštenog garda i za samo pet i po minuta primio čak 20 poena! Udarce su u serijama zadavali Vuković i Alen, koji je u tom periodu postigao 14 poena. Dve vezane trojke Simanića i malo upumpane kreativnosti od strane Čovića, nisu mogli da amortizuju defanzivno potonuće, ѕbog kojeg je Zvezda na odmor otišla sa tri poena zaostatka.

Nešto čvršća odbrana u nastavku stvorila je preduslove za brisanje minusa, ali je trener Šakota na raspolaganju imao premalo napadački raspoloženih igrača. U trećoj četvrtini bljesnuo je samo Davidovac, nedovoljno čak i za duel sa „fenjerašem“. Posebno ako trojke šutirate 3/18.

Zvezdu je u poslednjoj četvrtini nosio Simanić partijom sezone, ali je izostala podrška saigrača. U dramatičnoj završnici promašivali su Beron, Čović dva puta i na kraju Faje.

-Možemo samo da kritikujemo sebe zbog manjka borbenosti, lošeg zagrađivanja... – kaže trener Dragan Šakota, kome je ovo drugi poraz u ABA ligi. – Zvezda od početka ima manjak bodova, sada je cilj izboriti plasman među četiri ekipe, pa da vidimo. Došao sam u klub na tri poraza, usledila su teška gostovanja Cedevita Olimpiji i Zadru, koji se digao i ima vruć teren.

Šakota je upitan i za glasine da se Zvezda interesuje za igrače Primorske Marka Jagodića-Kuridžu i Žan Mark Šiška.

-Voleli bismo da imamo bolji tim, ali još nismo razmišljali o tim promenama. Više se time bave drugi nego mi sami. Da je sve bilo lepo, ne bi me ni dovodili. Daćemo šansu ovim igračima, menjaćemo ako zaključimo da ne mogu.