Srpske košarkašice u Vršcu na završnim pripremama za EP

Tanjug

petak, 21. 06. 2019. u 15:48

Српске кошаркашице у Вршцу на завршним припремама за ЕП

Košarkašice Srbije foto: N. Paraušić

Jedna od najiskusnijih u ekipi Ana Dabović ističe da je zadovoljna kako teku pripreme i naglašava da je najvažnije što su sve devojke zdrave
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije završni deo priprema pred Evropsko prvenstvo odrađuje u Vršcu, a do početka šampionata odigraće i dve pripremne utakmice protiv Turske, od kojih će prva biti otvorena za javnost.

Jedna od najiskusnijih u ekipi Ana Dabović ističe da je zadovoljna kako teku pripreme i naglašava da je najvažnije što su sve devojke zdrave.

- Radimo jako, na detaljima i dve utakmice koje nam slede protiv Turske treba da pokazu u kojoj smo trenutno fazi i sta treba da doradimo do pocetka Evropskog prvenstva - rekla je Dabovićeva za sajt Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

Srpska reprezentacija prvenstvo otvara 27. juna utakmicom protiv Belorusije, a u grupnoj fazi u Zrenjaninu odigraće i mečeve protiv Rusije 28, odnosno Belgije 30. juna.

Reprezentativka Maja Škorić rekla je da košarkašice željno išcekuju početak Evropskog prvenstva.

- Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina. Nedavno smo se vratile sa turnira u Franuskoj, gde smo imale tri jake utakmice i videle smo šta nas očekuje na šampionatu. Nadam se da će nam se sve kockice poklopiti i da ćemo ostvariti za početak prolazak grupne faze, što je i prvenstveni cilj, a posle ćemo korak po korak da razmišljamo o ostalom - rekla je Škorićeva.

Turnir u Francuskoj dao je jasniju sliku selektorki Marini Maljković na čemu još treba da se radi u narednih sedam dana. Srbija je u Renu izgubila od Rusije, ali je savladala Tursku i Francusku.

Centar nacionalne selekcije Dragana Stanković kaže da ekipa želi da se u najboljem svetlu pokažu domaćoj publici.
- Već smo dva dana u Vršcu i pripreme teku u najboljem redu. Želimo da u što boljoj formi dočekamo prvenstvo i da se u što boljem svetlu pokažemo našoj publici u našoj zemlji - rekla je Stankovićeva.

Prva faza Evropskog prvenstva igra se u Rigi (Letonija), Zrenjaninu i Nišu od 27. juna, a drugi deo je na programu u "Štark areni" u Beogradu od 2. do 7. jula.